Thursday , June 24 2021

Ultramaraton de la Mănăstirea Putna la castelul Mediaș pentru strângere de fonduri necesare la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți

Ultramaratonul Transylvania Legends a ajuns la finalul primei ediții. Ultramaratonul s-a desfășurat în perioada 22 – 30 aprilie în 8 etape și a avut ca motivație centrală o cauză socială: strângere de fonduri pentru Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți.

Comunitatea copiilor de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți aduce cele mai sincere mulțumiri organizatorilor: Împlinire SRL, Tikaboo România, domnului Florin Alexandru și Profeidemate, precum și tuturor persoanelor de bine care s-au alăturat acestei inițiative. „Asigurându-vă de recunoștința și mulțumirea noastră, rugăm pe Bunul Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe Sfântul Ierarh Leontie să înveșnicească toate faptele dvs. de milostenie!”, se specifică într-o postare de pe contul de facebook al Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți.

Potrivit sursei citate, participanții au alergat 641 de km, punctul de plecare fiind Mănăstirea Putna – startul oficial a fost dat din fața Mănăstirii Putna, unde este amplasată borna de început a drumului de pelerinaj Via Transilvanica – iar punctul de sosire fiind Piața Castelului din Mediaș, străbătând: Bucovina, ținutul de Sus, ținutul Secuiesc și ținutul Săsesc. „Am trăit emoția întâlnirii cu grupul de copii de la Așezământ. Practic ei au fost declanșatorul pentru care am intrat în acest proiect neobișnuit. Pentru mine a fost mai mult un cumul de experiențe și trăiri decât un concurs propriu-zis”, a spus Marius Poitelea, participant la ultramaratonul respectiv, citat în postarea de pe contul de facebook al Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți.

Reamintim că înainte de a da startul Ultramaratonului Transylvania Legends, organizatorii și participanții s-au întâlnit la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, unde au organizat Cursa Copiilor, aceasta fiind un start demonstrativ, un exemplu pentru beneficiarii Așezământului. (D.P.)

Vezi si

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului Nr. M2 – 1121