Saturday , July 20 2024

Ultimele zile în care se mai pot face înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare

Încrierile în vederea admiterii în colegiile naționale militare se încheie săptămâna viitoare, pe 24 martie a.c. Centrul Militar Județean Suceava precizează că înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore), iar perioada desfășurării selecției se încheie pe 11 aprilie. Termenul final pentru întocmirea dosarului de candidat este 28 aprilie.

Data prezentării candidaților la colegiul național militar unde au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor este 18 mai.

Pot susține admiterea în colegii militare candidații cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023, absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Există 5 colegii naționale militare în țară, care au scos la concurs 816 locuri, la specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză, și anume Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova, fiecare cu câte 168 de locuri în clasa a IX-a, și Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” Constanța, cu 144 locuri disponibile.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică. (O. N.)

 

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …