Friday , March 29 2024

Ultimele medii de admitere la liceele sucevene. Decariștii au ales ”Ștefan cel Mare”, ”Petru Rareș”, ”Mihai Băcescu” Fălticeni și ”Ion Nistor” Vicovu de Sus. 200 de elevi nu au fost repartizaţi

200 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și-a îmbogățit echipa cu opt elevi cu media 10, alți trei candidați cu media 10 au optat pentru Colegiul Național ”Petru Rareș”, unul pentru Colegiul Național ”Mihai Băcescu” Fălticeni și al 13-lea absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la admiterea din acest an a ales Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus. Ultimele medii de admitere din acest an au fost cu mult mai mari față de admiterea 2019. În urma repartizării computerizate de ieri au rămas neocupate 102 locuri, la 7 licee din județul Suceava, și anume colegiile ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și ”Vasile Lovinescu” Fălticeni și liceele tehnologice ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, ”Nicolai Nanu” Broșteni și cel din Dorna Candrenilor.

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat ieri pe site-ul admitere.edu.ro rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. Din totalul celor 4.830 de candidați înscriși la admiterea la liceu din acest an, 200 nu au fost repartizați în licee pentru că nu și-au exprimat suficiente opțiuni, iar mediile de admitere au fost prea mici pentru a fi admiși la cele dorite de ei. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, au fost repartizați 4.630 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.460 candidați la filiera teoretică și 2.170 candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 326 de elevi la specializări vocaţionale, 120 de elevi în învăţământul militar, 21 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă și 5 elevi pe locurile alocate candidaților cu CES. ”200 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020”, precizează reprezentanții IȘJ Suceava.

Decariștii admiterii din acest an au ocupat locurile alese prin exprimarea opțiunilor la înscrierea pentru repartizarea computerizată, astfel că cei mai mulți absolvenți de 10 ai promoției din acest an au ajuns la singurul liceu din județ care a avut o promovabilitate de 100% la Evaluarea Națională. Este vorba despre Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care și-a îmbogățit echipa cu opt elevi cu media 10. Alți trei candidați cu media 10 au optat pentru Colegiul Național ”Petru Rareș”, unul pentru Colegiul Național ”Mihai Băcescu” Fălticeni și al 13-lea absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la admiterea din acest an a ales Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus. Opt dintre aceștia au optat pentru specializarea matematică-informatică și cinci pentru specializarea științele naturii.

Lista specializărilor ordonate după ultima medie din județul Suceava arată că cele mai râvnite locuri au fost la matematică-informatică, științe ale naturii și științe sociale.

Ultimele medii de intrare la cele mai dorite specializări din acest an au fost 9,68 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și 9,64 la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Au fost admiși candidați cu medii peste 9,52 la specializarea matematică-informatică bilingv germană la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar ultima medie de admitere la matematică informatică a fost 9,44 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, în timp ce la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, la aceeași specializare s-a intrat ca ultimă medie cu 9,32. Medii de admitere peste 9 au înregistrat și specializările științe sociale și științe ale naturii, de la cele două colegii menționate, la care se adaugă și colegiile ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, la care ultima medie de admitere la specializarea matematică-informatică a fost 9,05, și ”Mihai Eminescu” Suceava, având ultima medie de admitere 9,01 la specializarea matematică-informatică.

Ultimele medii de admitere din acest an au fost cu mult mai mari față de admiterea 2019

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și-a atras cei mai mulți absolvenți de gimnaziu cu medii foarte mari la admiterea din acest an, astfel că și ultimele medii de admitere au fost peste 9, la toate specializările. Drept urmare, ultima medie de admitere la specializarea matematică-informatică bilingv engleză a fost 9,68, iar la matematică-informatică a fost 9,44. La științe ale naturii au fost admiși candidați cu medii peste 9,21 și la științe sociale ultima medie de admitere a fost 9,00.

Următorul în top este Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, care și-a adjudecat un număr mare de absolvenți merituoși din județ, iar cea mai mică ultimă medie de admitere este 8,65, la specializarea științe sociale bilingv franceză. S-a intrat cu ultima medie 9,64 la specializarea matematică-informatică bilingv engleză, 9,52 la specializarea matematică-informatică bilingv germană, 9,51 științe ale naturii bilingv engleză, 9,32 matematică-informatică, 9,27 științe sociale bilingv engleză, 9,21 științe ale naturii, 9,18 științe ale naturii bilingv germană, 9,00 științe sociale și 8,71 matematică-informatică bilingv franceză.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9,01, la specializarea matematică-informatică, apoi la științe sociale a fost 8,72, iar la filologie s-a intrat cu medii peste 8,67. La profilul vocațional, specializarea învățători-educatoare, ultima medie de admitere a fost 8,49.

Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava are medii de admitere peste 8,36, aceasta fiind ultima medie de admitere la specializarea științe ale naturii. La filologie s-a intrat cu medii peste 8,43, iar la matematică-informatică cu medii peste 8,49.

Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava a avut în ofertă locuri la trei specializări, și anume comerț, ultima medie de admitere fiind 8,05, economic, ultimul intrat având media 7,70, și turism și alimentație, unde s-a intrat cu medii peste 7,49.

Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava are medii de admitere între 9,67 și 7,89 la specializarea muzică, 9,69 și 6,34 la arhitectură, 9,74 și 6,18 la arte plastice, 9,62 și 6,24 la specializarea conservare restaurare bunuri culturale.

La Liceul cu Program Sportiv Suceava ultima medie de admitere la specializarea filologie este 8,02, iar la specializările vocaționale mediile de admitere sunt între 9,69 și 7,66.

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava are cea mai mică ultimă medie de admitere 6,63, la specializarea industrie alimentară, la protecția mediului s-a intrat cu medii peste 7,08, în timp ce la specializarea turism și alimentație ultima medie de admitere este 7,32.

Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava are, în urma admiterii computerizate din acest an, candidați cu medii peste 5,32, aceasta fiind ultima medie de admitere la specializarea electromecanică. 5,91 este ultima medie de admitere la protecția mediului, 5,95 la comerț, iar la turism și alimentație au fost admiși candidați cu medii peste 6,28.

Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava are ultima medie de admitere 5,59 la specializarea mecanică, 5,88 la electric, 5,98 la construcții, instalații și lucrări publice și 6,06 la electronică automatizări.

La Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava specializarea economic ultima medie de admitere a fost 6,11, iar la electric s-a intrat cu medii peste 5,26, în timp ce la specializarea mecanică ultima medie de admitere a fost 4,98.

Și la unitățile de învățământ liceal din județ mediile de admitere au fost mai mari față de cele de la admiterea 2019. La Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți cea mai mică ultimă medie de admitere a fost 8,55 la specializarea filologie, la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni cea mai mică medie de admitere este 8,06, la Colegiul ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc s-a intrat cu medii peste 7,35, iar la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei au fost admiși candidați cu medii peste 6,47.

În urma repartizării computerizate de ieri au rămas neocupate 102 locuri, la 7 licee din județul Suceava, și anume colegiile ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și ”Vasile Lovinescu” Fălticeni și liceele tehnologice ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, ”Nicolai Nanu” Broșteni și cel din Dorna Candrenilor.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. (Oana NUȚU)

Vezi si

Cinci persoane rănite după ce un microbuz s-a răsturnat la Prisaca Dornei (FOTO)

Vineri dimineață, în jurul orei 06.45, un microbuz în care se aflau șase persoane s-a …