Wednesday , February 8 2023

Ultima ședință de Consiliu Județean, cu rectificări în plus dar și cu propuneri din partea aleșilor PSD

Consilierul județean Mihai Grozavu a profitat de prilejul oferit și a citit o listă lungă de propuneri pe lângă proiectele de hotărâre deja anunțate, ceea ce a prelungit foarte mult ședința ce se dorea simplă și la obiect

 
consiliu judetean 23 dec 2016


Toate proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului Județean Suceava, cea anunțată oficial pentru ora 11.00 a zilei de ieri, 23 decembrie, precum și cele adăugate ulterior au fost votate în unanimitate. De la rectificarea pozitivă a sumelor alocate unor localități  din județul Suceava, până la rectificarea, tot în plus, a bugetului propriu al județului Suceava și a bugetului Spitalului județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pe anul 2016, bugetul suplimentat pentru Muzeul Bucovinei dar și alte suplimentări de sume pentru unitățile aflate în subordinea Consiliului Județean, toate au fost propuse pe ordinea de zi, prin proiecte dev hotărâre supuse votului consilierilor județeni.
Consilierul județean PSD Mihai Grozavu a considerat că ultima ședință ordinară din acest an al CJ Suceava îi poate oferi oportunitatea de a lansa noi propuneri. Profitând de dreptul a cuvânt oferit cu deferență de mai tinerii săi colegi, Mihai Grozavu a explicat pe îndelete că  aleșii locali ar putea să viziteze gratis expozițiile din Muzeul Bucovinei dacă s-ar da o hotărâre de CJ în acest sens. De asemenea, el a sugestionat că sumele propuse pentru spectacolele ce vor avea loc în Cetatea de Scaun sunt prea mari, referirea fiind făcută la Festivalul Medieval și la Festivalul de Rock, organizate în mod tradițional de acum în fiecare vară, la Cetate. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a explicat care au fost rațiunile pentru care intrarea în Muzeu și în Cetate trebuie făcută contra cost. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a căutat o soluție de compromis,recomandând consilierului PSD Mihai Grozavu că  toate sugestiile oferite vor putea face obiectul unor proiecte de hotărâre de CJ la următoarea ședință ordinară.
Consilierul județean PSD Mihai Grozavu a continuat provocarea la adresa răbdării colegilor lui din deliberativul județean, prezentând opinii și sugestii dintre cele mai diverse, la punctele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CJ Suceava, anunțate, în cazul în care acestea ar fi trebuit să facă obiectul unei dezbateri publice, cu mai mult de o lună în urmă. Mihai Grozavu a propus, printre altele, în lunga suită de comentarii pe marginea proiectelor de hotărâre de CL, altcumva nevinovate și utile unităților din subordine ce au nevoie în aceste zile de un supliment de buget și denumiri noi pentru unități de învățământ special în memoria unor persoane care și-au dedicat viața acestui domeniu sensibil.
Toate propunerile venite din partea consilierului județean PSD au fost notate iar anul viitor vor fi supuse votului plenului deliberativului județean dacă va exista o propunere de hotărâre de consiliul județean în acest sens.
Toate proiectele de hotărâre propuse de președintele Gheorghe Flutur, inclusiv cele aflate pe ordinea suplimentară de zi, au fost votate de toți consilierii județeni prezenți. Inclusiv cel privind preluarea de către supleanți a mandatelor de consilieri județeni, după ce  unii aleși locali au obținut fotolii de parlamentar.  După ședință, aleșii județeni au fost serviți de conducerea CJ cu felii de cozonac iar Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” a oferit acestora un concert de colinde (Neculai ROSCA)
 
 
 
 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …