Tuesday , January 31 2023

Ucrainenii spun acum că vor deschide vama Probotești – Racovăț pe 22 ianuarie

Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuc, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre starea de fapt la punctul de control Probotești (Diachivți – este denumirea ucrainizată folosită de guvernatorul cernăuțean) – Racovăț. Acest punct de control vamal trebuia să se deschidă, susține Zaparaniuc, până la sfârșitul acestui an, după punctul de control Crasna.

„A trebuit să schimbăm subcontractantul care lucra la această unitate. Munca activă a început acum aici. Sperăm să lansăm acest punct de control la începutul anului 2023”, a spus Ruslan Zaparaniuc.

Nimic nu apare menționat ca fiind un eșec prelungit al autorităților ucrainene care, așa cum a fost și cazul de la punctul de control vamal Crasna, trebuiau să îl finalizeze și pe acesta cu mulți ani în urmă.

Data la care era preconizată deschiderea punctului de la Probotești-Racovăț era chiar Crăciunul din acest an, însă autoritățile sucevene deja aveau semnale că va fi Crăciunul pe stil vechi iar la conferința lui Ruslan Zaparaniuc a fost avansată o nouă dată de deschidere și anume 22 ianuarie. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …