Thursday , July 18 2024

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost identificat de către polițiștii de frontieră la Vicovu de Sus. În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că există o semnalare pe numele acestuia, introdusă de autoritățile din Franța, în baza unui mandat european de arestare.

Acesta a fost preluat de către cadrele SIC Suceava – Urmăriri, condus și prezentat procurorului de serviciu din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, ucraineanul a fost prezentat în faţa Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare provizorie, în baza mandatului european emis de către autoritățile judiciare din Franța, care a ordonat arestarea pentru o durată de 30 zile,  în vederea predării către Franța.

Faţă de L. Yurii Biroul Național SIRENE din Franța a introdus o semnalare prin care a solicitat arestarea susnumitul în vederea predării în baza unui mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat” conform Codului penal francez.

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …