Tuesday , October 3 2023

Ucraina cere României să accepte controlul comun al vehiculelor la Vama Siret

Delegațiile Ucrainei și României s-au întâlnit la punctul de control Siret pentru a discuta perspectivele creșterii capacității la frontiera comună. Presa cernăuțeană relatează – citând inclusiv din contul de Facebook al Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei – că partea ucraineană a propus introducerea controlului comun la punctul de control Porubnea – Siret atât la persoane, cât și la vehicule care se deplasează pe teritoriul Ucrainei, precum și la persoane și vehicule care se deplasează în România.

Iar asta în condițiile în care părțile au remarcat că numărul celor aflați la punctele de control de la granița Porubnea-Siret s-a dublat deja față de data de 24 februarie a acestui an. Media în această perioadă este  între 750 și 900 de camioane care trec granița, zilnic, atât pentru intrare, cât și pentru ieșire.

Din câte se pare, un răspuns cu privire la controlul comun la PTF Siret se lasă așteptat – asta în cazul în care partea română a luat în considerare varianta -, dar delegații ambelor părți au convenit să eficientizeze munca, ceea ce ar trebui să permită trecerea prin vamă a cel puțin 1.000 de camioane pe zi. Pentru a atinge acest obiectiv, săptămâna următoare va fi suplimentat personalul. (D.P.)

Vezi si

Au început probele de furnizare a căldurii în municipiul Suceava

Thermonet a anunțat că începe, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare în timpul …

One comment

  1. Ba eu zic sa se lase intrarea libera a tuturor vehiculelor. Poate aduc si ele vreun Kalashnikov doua si ceva produse de la Rathion care se gasesc din abundenta la vecini acum pentru cei interesati (colectionari zic; nu traficanti de arme).
    Nu doar tigari, bautura si alte ace brice si carice…