Wednesday , January 19 2022
Breaking News

Turist solitar, găsit mort de Salvamont în Călimani, la aproape 2.000 de metri altitudine

Sâmbătă, 15 ianuarie, salvamontiștii au primit o solicitare privind o eventuala situație dificila în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în masivul Călimani și care nu a mai răspuns la telefon .
Imediat au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând in căutare echipe de prim raspuns din Mureș, Harghita și Suceava.
Din păcate, persoana respectivă, un bărbat din Arad, a fost gasita decedata in apropierea stației meteo Retitis la aproape 2.000 de metri altitudine.
Salvamontiștii vor stabili cu politia dacă vor putea prelua trupul pentru transport si apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter.
”Știm și înțelegem ca a merge pe munte singur este tot o forma de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte , dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandam drumețiile solitare. Este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari”, au recomandat din nou salvamontiștii suceveni.

Vezi si

DSP Suceava a dat până acum 2.300 de amenzi celor care nu au completat corect PLF – formularul digital la intrarea în țară

Cei amendați au început să ”bombardeze” cu tot felul de contestații. Din cauza volumului mare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *