Turist atacat de un cerb, la o crescătorie din Dârmoxa

reportersite
26 octombrie 2020, 4:00

Bărbatul, din Brașov, nu a respectat indicațiile administratorului, intrând într-o zonă îngrădită unde se aflau 13 cerbi

Săptămâna trecută, lucrătorii Poliției orașului Broșteni, au fost sesizați prin 112 de către o femeie de 29 de ani, din Brașov, despre faptul că aflându-se la o crescătorie de cerbi de pe raza satului Dârmoxa –  Broșteni, soțul său a fost atacat de un cerb și a suferit mai multe leziuni.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au găsit autoturismul marca Ford Focus la volanul căruia se afla femeia respectivă care prezenta o entorsă la piciorul drept și pe soțul acesteia care prezenta mai multe leziuni pe suprafața corpului. La fața locului s-a prezentat și un echipaj al Ambulanței care le-a acordat îngrijiri medicale celor doi, ulterior fiind transportați la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde s-au stabilit că femeia suferise un ”traumatism gleznă dreaptă, declarativ cădere accidentală”, iar bărbatul ”plăgi multiple contuze regiune lombară, coapse și gambe bilaterale, declarativ agresat de un cerb”.

Cei doi și fiul lor minor, se aflau în vizită la Crescătoria de Cerbi Dârmoxa din Broșteni și după ce au achitat taxa de vizitare, s-au deplasat către parcela îngrădită în care se aflau un număr de 13 cerbi. La un moment dat, turiștii au urcat într-o construcție de tip observator de unde fiului lor i-a căzut un papuc în parcela îngrădită. Astfel, aceștia au coborât din observator și au pătruns în zona îngrădită în care se aflau animalele, iar mai apoi bărbatul a fost agresat de unul din cerbi. În încercarea de a fugi, femeia a alunecat, suferind o leziune la nivelul membrului inferior drept.

Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că zona în care se aflau cele 13 animale este îngrădită și semnalizată corespunzător, iar cei doi soți au fost atenționați cu privire la restricția pătrunderii în acel perimetru, aceștia nerespectând indicațiile administratorului.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.
secretarasite