Saturday , January 28 2023

Țurca la priveghiul Forestei. Cel care a ratat promovarea anul trecut, pus șef peste antrenorul care le stă în gât “patronilor”

Ieri, la clubul de fotbal Foresta a fost numit un nou di­rec­tor tehnic în persoana sârbului Ivan Gvozdenovic. Antrenorul din acte, Ionuț Moșteanu, a fost tras pe linie moar­tă de conducerea de pe Areni. Gvozdenovic va coordona întreaga activitate de pregătire a echi­pei, Ionuț Moșteanu urmând să se supună indica­țiilor acestuia. Cu același antrenor sârb pe banca teh­nică, Foresta a ratat promovarea în sezonul trecut. Reamintim că ÎNTREAGA activitate a clubului Foresta este sus­ținută din impozitele și taxele plătite de suceveni.

Foresta și-a numit începând de marți un nou director tehnic în persoana sârbului Ivan Gvozdenovic, care va coordona de acum înainte întreaga activitate de pregătire a “galben-verzilor”. E o decizie prin care conducerea clubului de pe Areni îi pune un alt băț-n roate antrenorului din acte, Ionuț Moșteanu, tras din nou pe linie moartă, după ce la începutul acestui an nu i s-a permis să plece cu echipa în stagiul din Croația.

Cum explică oficialii clubului această numire

“Ivan Gozdenovic va coordona întrega activitate de pregătire a echipei, iar Ionuț Moșteanu va trebui să se supună indicațiilor noului director tehnic. Am luat această decizie din cauza problemelor cu care ne-am confruntat în ultimele luni, probleme care și-au atins apogeul la meciul de la Fălticeni, meci pe care nu trebuia să-l pierdem și unde schimbările tactice pe care le-a făcut domnul Moșteanu au fost cel puțin suspecte.  Într-adevăr, domnul Gvozdenovic nu cunoaște lotul actual de jucători, dar cu sprijinul staff-ului tehnic, sunt convins că va găsi în cel mai scurt timp cea mai bună formulă de joc”, a declarat președintele Forestei, Andrei Ciutac, care a vorbit și despre starea de spirit din vestiar: “Atmosfera este una proastă pentru că jucătorii pică într-un scandal la care nu ar trebui să ia parte. Trebuie însă să înțeleagă că suntem o familie și trebuie să luptăm până la ultima picătură de sânge pentru obiectivul pe care ni-l propunem de patru-cinci sezoane la Suceava, adică promovarea.”

Ionuț Moșteanu

Moșteanu reclamă că i se încalcă prevederile din contract

Ionuț Moșteanu așteaptă acum să afle exact care sunt noile sale sarcini în cadrul staff-ului tehnic. “Mă bucur că avem un nou colaborator, pe domnul Gvozdenovic. Staff-ul avea nevoie de încă unu-doi membri. În rest nu s-a schimbat nimic. Îmi voi desfășura în continuare activitatea conform contractului meu de muncă. Deocamdată, nu știu însă cum ne vom împărți sarcinile. Aștept să primesc din partea conducerii o hârtie cu atribuțiile mele concrete. Am înțeles că nu voi mai putea face programul echipei și nu voi mai putea da indicații tehnico-tactice, lucruri care se contrazic cu ce scrie în contractul meu”,a spus Moșteanu.

“Detonarea a venit din interiorul clubului”

Antrenorul în vârstă de 46 de ani, consideră că relația lui cu conducerea Forestei s-a înrăutățit pe zi ce trece din momentul în care nu a fost lăsat să însoțească echipa în cantonamentul din Croația: “Momentul 8 ianuarie a fost un precedent destul de periculos și speram să nu se mai repete. Atunci s-a stricat ceva, iar această detonare a fost, culmea, din interiorul clubului. Nu m-am așteptat la așa ceva din partea conducerii clubului. Simt că pe zi ce trece sunt împins spre exterior”.

Neplătit de cinci luni, Moșteanu a depus memoriu la FRF

Neplătit de cinci luni de zile, Ionuț Moșteanu și-a depus memoriu la FRF. “Cu părere de rău, dar am și eu familie. Nu pot să trăiesc cinci luni de zile neplătit. La momentul de față vin cu bani de acasă și îmi plătesc cazarea. Am primit vreo trei salarii de la începutul sezonului și nicio primă de joc. Am tot amânat, am zis să mă lase pe mine pe ultimul plan, pentru că jucătorii sunt mai importanți. Dar nici ei nu sunt plătiți de două luni”, a precizat Moșteanu, care spune că a refuzat recent o oferta de reziliere a contractului cu Foresta în schimbul unor plăți compensatorii destul de consistente pentru o echipă de Liga a III-a. “Pe 8 martie, am primit din partea clubului o propunere mai mult decât consistentă din punct de vedere financiar prin care să renunț la funcția de antrenor. Am refuzat-o, pentru că eu sunt focusat pe promovarea acestei echipei, cu acest grup extraordinar de jucători pe care l-am format”.

Gvozdenovic: “Am revenit la Suceava să ajut clubul”

Prezentat marți în vestiarul echipei, Ivan Gvozdenovic este la doua experiență pe banca tehnică a Forestei, după ce în sezonul trecut a ratat promovarea, “galben-verzii” fiind eliminați în semifinalele barajului de către Oțelul Galați.

“M-am simțit ca și acasă la Suceava. Or, când prietenii tăi își cer ajutorul, ce faci? Îi ajuți dacă poți. Asta este motivul pentru care am decis să revin: să ajut clubul. Nu-l știu personal pe domnul Moșteanu, îl respect pentru ceea ce a făcut până acum la echipă, dar asta e situația. Eu am venit să-mi fac treaba pe teren, pentru alte treburi răspunde conducerea clubului. Avem o nouă șansă să ajungem la baraj și vom da totul. Acolo, numai Dumnezeu știe ce se va întâmpla, dar vom lupta până la capăt”, a spus Ivan Gvozdenovic.

Calificată deja în play-off-ul Seriei I a Ligii a III-a, Foresta va disputa următorul meci sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Areni, împotriva Ştiinței Miroslava. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …