Monday , January 30 2023

Tur de forță al primarului Ion Lungu a mai multe ministere

„Au fost discuții constructive și clarificatoare”, a ținut să precizeze primarul Ion Lungu la finalul discutiilor purtate luni la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Mediului, Compania Națională de Investiții si Ministerul Transporturilor

Primarul de Suceava, Ion Lungu, s-a deplasat în cursul zilei de luni, 5 octombrie, la mai multe instituții centrale pentru a avea discuții referitoare la investițiile publice care vor fi derulate în municipiul reședință de județ. Principala problemă asupra căreia a ținut să menționeze primarul Ion Lungu că s-a interesat ține de proiectul transportului ecologic cu autobuze electrice. 25 din cele 40 de autobuze mari, de 12 metri lungime, au ajuns la Suceava și trebuie plătite, fiind de parcurs proceduri specifice de plată în cazul proiectelor europene. „Am avut, astăzi, (luni, 5 octombrie – n.r.) întâlnire cu mai mulți miniștri privind rezolvarea unor probleme ale Municipiului Suceava: plata celor 25 autobuze electrice care au intrat în dotarea TPL Suceava; stadiul licitației pentru celelalte 15 autobuze prin Ministerul Dezvoltării; am discutat la Ministerul Finanțelor Publice pentru plata cofinanțării pentru autobuzele electrice”, a declarat Ion Lungu.

De asemenea, el a precizat că a avut discuții cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor referitoare la transferul pădurilor parc. Asta în contextul în care, recent, s-a aprobat prin hotărâre de Guvern transferul parcului Șipote și a pădurii Zamca la Primărie iar municipalitatea are în vedere accesarea unor fonduri europene – probabil din programul de reconstrucție economică, nu neapărat din ce operațional regional – pentru a face unele lucrări de amenajare și de modernizare în Parcul Șipote și, pe un profil pliat mai mult pe recreere și activități sportive (drumeții, ciclism, jogging) în cazul pădurii Zamca.

De asemenea, primarul a precizat că a avut o întâlnire la Compania Națională de Investiții, în urma căreia a stabilit pașii ce trebuie urmați pentru realizarea Sălii Polivalente. Reamintim că după două mandate și jumătate de eforturi și peripluri la nivel central, Suceava a reușit să aibă de la CNI un studiu de fezabilitate pentru sala polivalentă cu cel puțin 5.000 de locuri care a fost aprobat, cu circa două luni în urmă, în CTE-ul Companiei și urmează alți pași de parcurs pentru a fi, în cazul cel mai optimist, prinsă la finanțare de anul viitor când ar urma să fie scoasă la licitație realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor.

În ceea ce privește proiectele mari de infrastructură rutieră, Ion Lungu a precizat că a avut o discuție și cu ministrul Transporturilor referitoare la realizarea Variantei de Ocolire nr.2 a orașului Suceava, pe fonduri europene, ca punct de descărcare pentru Autostrada A7. „Au fost discuții constructive și clarificatoare! Doamne ajută!”, a ținut să precizeze la final primarul Ion Lungu. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …

No comments