Thursday , December 1 2022

Trupa de Teatru Studențesc Fabulinus, premiată la Festivalul Național Studențesc  de Teatru Contemporan “ActFest”

Trupa de teatru a Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava și a Casei de Cultură a Studenților Suceava – Fabulinus, a participat la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național Studențesc de Teatru Contemporan ”ActFest” de la Galați. Evenimentul a avut loc în perioada 4-6 noiembrie a.c., iar studenții actori au jucat spectacolul ”Love me Tinder”, de Kata Gÿorfi, în regia lui Cosmin Panaite. În cadrul ediției din acest an, pe lângă trupa gazdă, la festival au participat și trupele de teatru afiliate caselor de cultură studențești din București, Sibiu, Brașov și Suceava.

”Prestația trupei sucevene a fost apreciată de către juriul festivalului, tinerii actori amatori reușind să obțină nu mai puțin de 3 premii. Astfel, Irina Coștiug a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, Luminița Andruh – premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar spectacolului <LOVE me Tinder> i s-a acordat premiul pentru cea mai bună scenografie la categoria Amatori și categoria școli de teatru”, au transmis reprezentanții USV, completând că, anterior participării la acest festival, Teatrul Studențesc Fabulinus a fost prezent și la Iași, la cea de-a XVI-a ediție a  Festivalului de Teatru ”Aurel Luca”.

Teatrul Studențesc Fabulinus își mărește echipa și, în curând, vor fi anunțate numele noilor membri ai trupei. Aceștia au fost selectați dintre cei 36 de studenți ai USV care au participat la castingul organizat anual, urmând a fi implicați în noua producție, ale cărei repetiții vor debuta în curând.

De precizat că, în Auditorium-ul ”Joseph Schmidt” al USV, spectacolul ”Love me Tinder” a avut, de la începutul anului universitar, două reprezentații, următoarea fiind programată pentru data de 14 noiembrie, de la ora 19.00. Intrarea la spectacol va fi liberă. (O. N.)

 

Vezi si

Un bătrân de 77 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a traversat printr-un loc nepermis

Se pare că pietonul era în stare avansată de ebrietate și nu s-a asigurat când …