Wednesday , November 30 2022

Tronsonul dintre Scheia şi Pătrăuţi al centurii Sucevei ar putea fi gata anul acesta

Lucrările la centura Sucevei au fost reluate cu alte firme – Teo Trans şi Straco din Bucureşti, dar celelalte două tronsoane ale centurii nu au nicioşansă să fie terminate anul acesta
centura 6 [1600x1200]


Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, care ar fi trebuit finalizate în 2012, vor fi reluate de asocierea de firme Teo Trans şi Straco din Bucureşti. Ieri, într-o conferinţă de presă comună care a avut loc la Prefectura Suceava, s-a avansat ca posibil termen de finalizare a celui de-al treilea tronson data de 14 noiembrie. CNADNR a selectat asocierea formată din firmele bucureştene Teo Trans şi Straco pentru a finaliza lucrările la tronsonul de 5,2 kilometri al şoselei de centură a Sucevei, care face legătura între DN 2, zona Pătrăuţi, şi DN 17, în localitatea Scheia. Pentru acest tronson valoarea totală a lucrărilor este de 5,8 milioane de lei, termenul de execuţie fiind de 45 de zile.
Reprezentantul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi – structura regională din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) – a susţinut că pe tronsonul de 5,2 kilometri dintre Zidul Morţii şi Pătrăuţi se va putea circula din 14 noiembrie, dar prefectul a dat ca termen abia mijlocul lunii decembrie. Prefectul a precizat că au fost realizate 97 la sută din lucrările la tronsonul respectiv, iar pentru a fi deschis circulaţiei mai trebuie reabilitaţi 4.000 de metri pătraţi care au fost deterioraţi din cauza stopării lucrărilor, executate marcaje şi montaţi parapeţi metalici pe o lungime de 6,1 kilometri. Totodată, trebuie montaţi 165 de stâlpi de iluminat, în condiţiile în care vor fi luminate pe timp de noapte atât intrarea de pe DN 2, cât şi sensul giratoriu din zona intrare pe DN 17, aşa numitul „zid al morţii”, unde din cauza unui pilon de la un pod al şoselei de centură s-au produs mai multe accidente soldate cu decesul a patru persoane.
Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, a susţinut că, din experienţa sa şi în condiţiile în care în perioada următoare va fi vreme bună, este posibil ca tronsonul să fie funcţional chiar în 14 noiembrie. El a spus că la acea dată tronsonul ar putea fi deschis circulaţiei, urmând să mai rămână de montat parapeţi şi stâlpi de iluminat. La celelalte două tronsoane ale şoselei de centură, lucrările sunt realizate 80%, CNADNR va începe procedurile de selecţie a unui constructor astfel încât în anul 2015 să fie finalizate şi acestea.
Reamintim că, după mai multe ezitări şi tergiversări, CNADNR a reziliat în 15 septembrie contractul de execuţie a lucrărilor la şoseaua de centură cu firma SCT, fostă SCCF-Grup Colas, care nu a respectat termenele. Centura trebuia terminată în 2012. Premierul Victor Ponta declara, în luna august, că în cazul finalizării lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei sunt două variante, una proastă iar alta şi mai proastă: continuarea lucrărilor cu această firmă, respectiv reziliere a contractului cu firma care execută lucrarea. (Dan PRICOPE)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …