Sunday , July 21 2024

Trei transporturi ilegale de lemn, depistate marți de polițiștii suceveni

Marți, la orele 10.30, polițiștii au oprit pentru control, la Marginea, o autoutilitară marca Iveco Daily, condusă de L. Gabriel, localnic, care transporta materiale lemnoase, respectiv lemn de foc rășinoase.

Bărbatul a declarat că nu deține aviz de însoțire, iar mașina a fost dusă la  punctul de descărcare Canton Silvic Cornu Linii din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a inventariat încărcătura de materiale lemnoase. Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 5,04 m.c. lemn de foc rășinoase, în valoare de 866 lei.

Tot marți, la ora 11:35, pe raza comunei Bilca, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară marca Ford Transit, care transporta lemn de foc – fag. La volan se afla B. Ciprian-Relu, din  Horodnic de Sus, care  a declarat că nu deține aviz de însoțire. În urma inventarierii încărcăturii a rezultat că în mașină se afla cantitatea de 2,52 mc lemn de foc specia foioase în valoare de 594 lei. De asemenea, șoferul a fost amendat cu  495 lei și s-au reținut certificatul de înmatriculare și  plăcuțele de înmatriculare, din cauza unor defecțiuni ale mașinii.

În aceeași zi, la ora 17.00,  pe DN 17A, la Dornești, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de B. Gavril – Beni, domiciliat în comuna Marginea. Bărbatul transporta lemn de foc – molid, fără a deține documente specifice de transport. Autoutilitara a fost dusă la punctul de descărcare a materialelor lemnoase din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că transporta cantitatea totală de 5.44 mc lemn de foc molid, în valoare de 935 lei.

În toate aceste cazuri șoferii au fost amendați, iar lemnul transportat ilegal a fost confiscat. (O.S.)

Vezi si

Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat din Câmpulung care și-a lovit iubita

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.37, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au fost …