Saturday , October 1 2022

Trei transporturi ilegale de lemn depistate în trafic de polițiști

Aceștia au confiscat peste 52 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproape 20.000 de lei  

camioane lemn

La data de 30 martie 2016, la ora 05.40, pe raza orașului Salcea a fost oprit pentru control camionul Mercedes condus de Mihai Dorian, de 53 de ani, din orașul Gura Humorului, care transporta cherestea, pentru care a prezentat un aviz de însoțire secundar pe care avea menționată cantitatea de 7,31 mc cherestea rășinoase. In urma calculului cantitativ efectuat de specialiștii Ocolului Silvic Adâncata a rezultat cantitatea de 11,77 mc cherestea rășinoase, motiv pentru care Mihai Dorian a fost amendat cu 2.000 de lei, iar întreaga cantitate de lemn a fost confiscată. Valoarea materialului lemnos ridicat a fost evaluată de către specialiștii Ocolului Silvic Adâncata la suma de 4.200 de lei.
In aceeași zi, la ora 03.00, pe DJ 209A, pe raza comunei Mălini, a fost oprită în trafic autoutilitara DAF, la care era atașată o remorcă. Cu ocazia controlului făcut de polițiști s-a stabilit că șoferul se numește Lucian Tănase, de 29 de ani, din municipiul Suceava, care transporta cherestea, fără a avea niciun document de proveniență și transport pentru aceasta. In urma inventarierii făcute de specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Mălini s-a stabilit că materialul lemnos are un volum total de 37,4 mc în valoare de 15.200 de lei. Intreaga cantitate de lemn a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.
Tot la data de 30 martie a.c., în jurul orei 19.00, pe DJ 208C, pe raza comunei Vulturești, a fost oprită în trafic autoutilitara Mercedes condusă de Ghiță Grădinariu, de 38 de ani, din municipiul Fălticeni. Bărbatul nu a putut prezenta avizul de însoțire pentru lemnul transportat, precizând că nu deține niciun document în acest sens. Cu această ocazie, șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar lemnul în cantitate de 3,72 mc a fost confiscat. Valoarea lemnului confiscat este în valoare de 446 de lei. (D.Z.)
apiditate la celelalte chioșcuri și la întreaga hală. În rândul persoanelor din interiorul halei s-a instaurat panica și exista posibilitatea intoxicării cu fum pentru persoanele care voiau să-și evacueze din bunuri. Două persoane care s-au deplasat pentru a-și evacua marfa nu au mai ieșit înapoi. În apropierea chioșcurilor cuprinse de incendiu se afla un chioșc care are ca obiect de activitate comercializarea articolelor pirotehnice. Existau informații că articolele se încadrează în categoria a IV-a, prezentând un pericol iminent pentru cetățeni și pentru forțele de intervenție. (D.Z.)
 

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …