Tuesday , February 27 2024

Trei transporturi ilegale de cherestea, depistate marți de polițiștii suceveni

Marți, la ora 05.15, în Gura Humorului,  a fost identificată în trafic autoutilitara si semiremorca care transportau material lemnos, respectiv cherestea răsinoase. Conducătorul auto B. Ioan, din Mălini, a declarat faptul că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos. S-a procedat la interogarea aplicației informatice SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însotire a materialului lemnos valabil in data de 02.11.2021, motiv pentru care mașina a fost dusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului, unde specialiștii silvici au inventariat materialului lemnos, rezultând un volum total de 5,98 mc cherestea rășinoase. Şoferul a fost amendat cu 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 5,98 mc cherestea răsinoase care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

În aceeași zi, la ora 07.20, în Mălini, a fost oprită în trafic o autoutilitară care transporta cherestea de rășinoase. Conducătorul auto D. Ovidiu, din Slatina, a declarat faptul că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos.  Mașina a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 2,65 mc cherestea răsinoase. D. Ovidiu a fost amendat, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 2,65 mc cherestea răsinoase.

Tot pe 2 noiembrie, la ora 03:10, patrula mixtă din cadrul SPR1 Vadu Moldovei a oprit în trafic pentru control o autoutilitară marca Mercedes, condusă de O. Dorel, care transporta cherestea tivită molid. Şoferul avea un aviz pentru cantitatea de 4,84 mc, codul-aviz  fiind emis la data de 02.11.2021, ora 02:04:58 de către PFA Orhean S. Dorel, depozit Capu Codrului cu destinația Târgul de cherestea din IașiIași.  Întrucât exista suspiciunea cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic,  autoutilitara a fost escortată și predată în custodia  Ocolul Silvic Fălticeni. Delegați din partea Ocolului Silvic Fălticeni au procedat la inventarierea cherestelei din autoutilitară. În urma inventarierii, au stabilit că în mașină se află cantitatea totală de 7,939 mc  cherestea tivită molid, cu 3,097 mc  în plus față de volumul avizat. A fost amendată societatea PFA Orhean S. Dorel și confiscată cantitatea de 3,097 mc cherestea tivită molid, în valoare de 1.982,08 lei.

Vezi si

Victor Pancu, fostul jucător și antrenor al echipei locale de volei, a încetat din viață la 74 de ani

Lumea voleiului sucevean este în doliu, după ce fostul jucător și antrenor al echipei locale …