Friday , March 1 2024

Trei tineri s-au ascuns de polițiști o noapte întreagă într-o pădure de la Corlata

Cei trei se aflau într-o mașină care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Ei au scăpat de urmărire și s-au ascuns într-o pădure. Au chemat un amic cu o mașină să-i ia de acolo, dar au fost înhățați de polițiștii care stăteau la pândă. După ce au fost prinși, au spus că au fugit pentru că cel de la volan nu avea permis de conducere.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orelor 00.25, în timp ce se aflau pe crumul comunal care leagă satul Corlata de DJ 209C spre comuna Drăgoiești, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Alfa Romeo, care se deplasa  către satul Corlata. Şoferul nu a respectat semnalul de oprire și a demarat spre satul Corlata, polițiștii pierzându-i urma.

În jurul orei 05:00, polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că pe un drum de pădure, se află o mașină de culoare gri, marca Alfa Romeo, care are montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, iar pe lângă aceasta se află niște tineri dubioși. Polițiștii s-au deplasat în zonă și au efectuat o pândă, până când un alt autoturism a ajuns în locul respectiv, a staționat puțin, după care s-a pus din nou mișcare. La ora 06:00, polițiștii au oprit mașina respectivă, un  Volvo V50 condus de numitul C. Laurențiu din satul Corlata, în interiorul acesteia aflându-se alți trei tineri: C. Claudiu – Andrei, C. Alexandru Marian, ambii din Corlata, și U. Romică-Nicușor din satu Bălăceana. Fiind întrebați dacă se aflau în autoturismul Alfa-Romeo, inițial, niciunul dintre aceștia nu a recunoscut, spunănând că nu știu despre ce este vorba.  Polițiștii l-au dus la secție pe  U. Romică-Nicușor care, în cele din urmă, a spus că cel care a condus autovehiculul marca Alfa Romeo de culoare gri a fost C. Claudiu – Andrei și nu s-a conformat semnalului de oprire efectuat de polițiști întrucât nu este posesor al unui permis de conducere pentru vreo categorie auto.  Ulterior, în fața probelor prezentate, C. Claudiu – Andrei a recunoscut comiterea faptei.

Făcând verificări în baza de date aparținând Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că niciunul dintre cei trei care s-au ascuns în pădure nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. (O.S.)

Vezi si

Flutur: A fost emis acordul de mediu pentru tronsonul Suceava-Siret al Autostrăzii A7

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că vineri, 1 martie 2024, a fost …