Friday , December 9 2022

Trei tineri raniti in urma unui accident pe Calea Unirii

N o persoan\ a fost r\nit\ grav, iar alte dou\ au suferit r\ni u[oare `n urma unui accident rutier `nregistrat s=mb\t\ diminea]\ pe Calea Unirii, din municipiul Suceava n traficul rutier spre centrul ora[ului dinspre Burdujeni a fost blocat aproape o or\, form=ndu-se cozi de zeci de ma[ini pe ambele benzi

~n diminea]a zilei de 19 martie, `n jurul orei 9.40,  Beniamin B., de 20 ani, din ora[ul Salcea, conducea autoturismul marca Volkswagen, spre Burdujeni. Conduc\torul auto se deplasa  pe banda întâi, `ns\ nu s-a asigurat la schimbarea direc]iei de mers la trecerea pe banda a doua, acro[ând lateral dreapta fa]\ autoturismul, condus de c\tre F. Vasile, de 44 ani, din municipiul Suceava.
Beniamin B., a pierdut apoi controlul asupra direc]iei de mers, trecând peste separatorul de sensuri, p\trunzând pe sensul opus de circula]ie, intrând în coliziune frontal\ cu autoturismul condus de c\tre  B. Dumitru, de 53 ani, din Suceava.
În urma impactului a rezultat v\t\marea corporal\ u[oar\ a conduc\torului auto, B. Beniamin,  pasagera aflat\ pe locul din dreapta a acestuia, G.Veronica, de  22 ani, din ora[ul Solca [i  S. Daniela, de 43 ani, din Suceava, pasager\ în cel\lalt autoturism.
Imediat dup\ producerea evenimentului rutier, traficul rutier pe un singur sens, respectiv cel de urcare, `n ora[ dinspre I]cani [i Burdujeni a fost blocat.
La fa]a locului a fost solicitat\  prin 112 interven]ia SMURD, a poli]iei rutiere , fiind trimise la fa]a locului echipaje de interven]ie ale echipelor de descarcerare ale Inspectoratului Jude]ean de Poli]ie [i trei ambulan]e. Pentru scoaterea Veronic\i G, echipele de descarcerare au fost nevoite s\ taie din fiarele contorsionate ale autoturismului `ntruc=t aceteia `i fusese prins jum\tate din corp [i nu se mai putea mi[ca. Totodat\ la fa]a locului au sosit poli]i[tii de  la Biroul Poli]iei Rutiere din cadrul Poli]iei Municipale  care au demarat cercet\ri privind `mprejur\rile `n care s-au desf\[urat accidentul.
Cele trei victime au fost transportate la Unitatea de Primire Urgen]e a Spitalului Jude]ean „Sf Ioan cel Nou” din Suceava  unde au fost supuse investiga]iilor.  Cele mai grav r\nit\ a fost Veronica G.,fiind diagnosticat\ cu  “policontuzie prin accident rutier,observa]ii ruptur\ hepatic\ [i splin\”. Ea a fost internat\ `n spital, necesit=nd pentru vindecare  40-45 zile de îngrijiri medicale. Cea dea doua victim\ a accidentului rutier, S. Daniela, de 43 ani, din   Suceava, necesit\ pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri. {i conduc\torul auto , B. Beniamin a r\mas pe patul de spital, fiind diagnosticat cu lovituri la cap, necesit=nd pentru  vindecare 20-25 zile de îngrijiri medicale.
Conduc\torii auto au fost testa]i cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ [i li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poli]ia Rutier\ urmeaz\ s\ stabileasc\ cu exactitate cine se face vinovat de producerea accidentului. (Cristina SCOR}ARIU)

Vezi si

Conferință Națională de Amiloidoză, organizată în perioada 9-10 decembrie, la Suceava

Au participat și bolnavi de amiloidoză din județul nostru. Există o schemă de tratament pentru …