Tuesday , November 29 2022

Trei tineri, prinși în flagrant de polițiștii de frontieră în timp ce transportau țigări de contrabandă în valoare de 72.000 de lei

Cei trei, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, au fost surprinși de polițiștii de frontieră în timp ce transportau mai multe colete în care se aflau 7.200 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de 72.000 de lei  

contrabandasti_tn

In data de 7 decembrie 2015, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți a fost declanșată o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 08.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat trei persoane care încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând mai multe colete voluminoase.
La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție însoțită de câinele polițist Nod, care a acționat pentru reținerea bărbaților. In momentul în care cei trei indivizi au observat echipajul poliției de frontieră, au aruncat coletele și au fugit în direcții diferite, încercând astfel să scape de polițiști. Din nefericire pentru ei, cei trei bărbați au fost prinși de polițiștii de frontieră și identificați ca fiind Ionuț N., de 19 ani, Nicolae G., de 20 de ani și Ioan S., de 20 de ani, toți din județul Suceava. Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.
La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care împreună cu persoanele reținute au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 7.200 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare totală de 72.000 de lei. In acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată. Totodată, cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ieri urmau să fie prezentanți instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. (C.Z.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …