Saturday , July 20 2024

Trei tineri inventatori, elevi ai Colegiului “Petru Rares”, au obtinut premiul II `n cadrul Concursului National INVENTIKa

Cu aplica]ia Android Remote Controler, echipajul sucevean a mai fost distins cu Premiul III `n cadrul Concursului Na]ional de {tiin]\ [i Inginerie “Inventica”, desf\[urat la Suceava

Unitatea Executiv\ pentru Finan]area Înv\]\mântului Superior, Cercet\rii, Dezvolt\rii [i Inov\rii a acordat vineri, 7 octombrie, cele nou\ premii [i men]iuni tinerilor inventatori de la cea de-a doua edi]ie a Concursului Na]ional INVENTIKa pentru Tineri 2011. Elevii Colegiului Na]ional „Petru Rare[”- Adrian Mateoaea (cl. a XI-a), Vlad Pavel (cl. a X-a) [i Tudor P\tuleanu (cl. a XII-a) au adjudecat premiul II `n cadrul competi]iei men]ionate, sec]iunea liceu, pentru inven]ia Android Remote Controler (AndroMote). Cu aceea[i aplica]ie, echipajul sucevean a fost distins cu Premiul III `n cadrul Concursului Na]ional de {tiin]\ [i Inginerie “Inventica”, desf\[urat la Suceava. Elevii au fost coordona]i de profesori ai Colegiului “Petru Rare[”- Anca Greculeac [i Daniela Narcisa {tef\nescu.
“Echipajul s-a format anul trecut, cei trei elevi av=nd ca pasiune comun\ tot ce ]ine de domeniul softurilor, a informaticii, frecvent=nd cursuri ale claselor cu profil real din cadrul liceului. Cei trei elevi au `n palmares numeroase distinc]ii `n cadrul unor concursuri na]ionale. Din p\cate, copiii nu au putut ajunge pentru a-[i prezenta personal aplica]ia la pavilionul din Romexpo, fiind nevoi]i s\ o trimit\. Perioada de desf\[urare a compete]iei s-a suprapus cu zile de cursuri”, a precizat prof. Narcisa {tef\nescu.
Proiectul realizat de elevi ofer\ dou\ softuri, unul pentru PC [i unul pentru telefonul ce dispune de Android. Cu aceste softuri se poate realiza o conexiune în timp real telefon mobil – PC, prin care se poate controla calculatorul de la distan]\ (wireless – de oriunde [i oricând). Cu alte cuvinte, telefonul se poate folosi ca o telecomand\ pentru calculator.
Marele premiu al competi]iei a fost adjudecat de inven]iile Brain Computer Interface [i BrainPort – human computer interface apar]in=nd unui elev din V=lcea.
INVENTIKa pentru tineri s-a desf\[urat `n cadrul celei de-a XV-a edi]ii a Salonului Interna]ional de Inven]ii, Cercetare {tiin]ific\ [i Tehnologii noi, 38 de tineri inventatori cu 20 de inven]ii particip=nd la pavilionul din Romexpo dedicat evenimentului. INVENTIKa pentru tineri reprezint\ o ocazie pentru tinerii pasiona]i de [tiin]\, dar [i pentru cadrele didactice care le `ndrum\ activitatea, s\ capete experien]\ în promovarea propriilor realiz\ri, s\ intre în contact cu nout\]ile inventicii române[ti [i interna]ionale, s\ participe [i s\ fie evalua]i de un juriu prestigios. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …

No comments

  1. draga Coco, ai citit printre randuri….concursul s-a desfasurat la ROMEXPO BUCURESTI!!!!!!!!!!!!

  2. Daca s-a desfasurat la Suceava trebuia sa castige cineva pe plan local.Asa se intampla la concursuri,cei care organizeaza au si premiu.