Thursday , February 2 2023

Trei tineri inventatori, elevi ai Colegiului “Petru Rares”, au obtinut premiul II `n cadrul Concursului National INVENTIKa

Cu aplica]ia Android Remote Controler, echipajul sucevean a mai fost distins cu Premiul III `n cadrul Concursului Na]ional de {tiin]\ [i Inginerie “Inventica”, desf\[urat la Suceava

Unitatea Executiv\ pentru Finan]area Înv\]\mântului Superior, Cercet\rii, Dezvolt\rii [i Inov\rii a acordat vineri, 7 octombrie, cele nou\ premii [i men]iuni tinerilor inventatori de la cea de-a doua edi]ie a Concursului Na]ional INVENTIKa pentru Tineri 2011. Elevii Colegiului Na]ional „Petru Rare[”- Adrian Mateoaea (cl. a XI-a), Vlad Pavel (cl. a X-a) [i Tudor P\tuleanu (cl. a XII-a) au adjudecat premiul II `n cadrul competi]iei men]ionate, sec]iunea liceu, pentru inven]ia Android Remote Controler (AndroMote). Cu aceea[i aplica]ie, echipajul sucevean a fost distins cu Premiul III `n cadrul Concursului Na]ional de {tiin]\ [i Inginerie “Inventica”, desf\[urat la Suceava. Elevii au fost coordona]i de profesori ai Colegiului “Petru Rare[”- Anca Greculeac [i Daniela Narcisa {tef\nescu.
“Echipajul s-a format anul trecut, cei trei elevi av=nd ca pasiune comun\ tot ce ]ine de domeniul softurilor, a informaticii, frecvent=nd cursuri ale claselor cu profil real din cadrul liceului. Cei trei elevi au `n palmares numeroase distinc]ii `n cadrul unor concursuri na]ionale. Din p\cate, copiii nu au putut ajunge pentru a-[i prezenta personal aplica]ia la pavilionul din Romexpo, fiind nevoi]i s\ o trimit\. Perioada de desf\[urare a compete]iei s-a suprapus cu zile de cursuri”, a precizat prof. Narcisa {tef\nescu.
Proiectul realizat de elevi ofer\ dou\ softuri, unul pentru PC [i unul pentru telefonul ce dispune de Android. Cu aceste softuri se poate realiza o conexiune în timp real telefon mobil – PC, prin care se poate controla calculatorul de la distan]\ (wireless – de oriunde [i oricând). Cu alte cuvinte, telefonul se poate folosi ca o telecomand\ pentru calculator.
Marele premiu al competi]iei a fost adjudecat de inven]iile Brain Computer Interface [i BrainPort – human computer interface apar]in=nd unui elev din V=lcea.
INVENTIKa pentru tineri s-a desf\[urat `n cadrul celei de-a XV-a edi]ii a Salonului Interna]ional de Inven]ii, Cercetare {tiin]ific\ [i Tehnologii noi, 38 de tineri inventatori cu 20 de inven]ii particip=nd la pavilionul din Romexpo dedicat evenimentului. INVENTIKa pentru tineri reprezint\ o ocazie pentru tinerii pasiona]i de [tiin]\, dar [i pentru cadrele didactice care le `ndrum\ activitatea, s\ capete experien]\ în promovarea propriilor realiz\ri, s\ intre în contact cu nout\]ile inventicii române[ti [i interna]ionale, s\ participe [i s\ fie evalua]i de un juriu prestigios. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

No comments

  1. draga Coco, ai citit printre randuri….concursul s-a desfasurat la ROMEXPO BUCURESTI!!!!!!!!!!!!

  2. Daca s-a desfasurat la Suceava trebuia sa castige cineva pe plan local.Asa se intampla la concursuri,cei care organizeaza au si premiu.