Monday , February 26 2024

Trei tineri ieșiți în toiul nopții la vânătoare de iepuri au fost reținuți pentru braconaj

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01.00, polițiștii au fost sesizaţi telefonic de către un paznic de vânătoare, cu privire la faptul că, în timp patrula în fondul de vânătoare de pe raza comunei Udești a observat un autoturism pe raza fondului cinegetic, iar din interiorul autoturismului erau proiectate lumini pe câmp, considerând că persoanele din autoturism săvârșeau activități ilegale de braconaj.

Polițiștii au găsit pe raza satului Racova, comuna Udești, jud.  autoturismul  abandonat în câmp ăi verificând  împrejurimile, la o distanță de aproximativ 1,5 km de mașină, în sat, cu ajutorul unei camere cu termoviziune, depistat un bărbat și un câine ogar.  Bârbatul respectiv a fugit,  a reușit să sară un gard ăi nu a fost ajuns de polițiști, dar câinele, posibil rasă ogar sau metis al acestuia, a fost prins.

De asemenea, verificând autoturismul de teren abandonat de braconieri, polițiștii au descoperit un iepure împușcat în zona capului.

Continuând verficările, polițiștii au obținut date din care a rezultat  că  doi tineri de 19 și respectiv de 20 ani, ambii domiciliați în localitatea Dumbrăveni sunt autorii faptelor și au fost  emise manadate de aducere pe numele acestora, în vederea audierii.  Autovehiculul găsit  abandonat, aparținând tânărului de 20 de ani, a fost  indisponibilizat, iar câinele din rasa ogar, care nu era microcipat  (activitatea de verificare fiind efectuată  de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor cu  aparatură  din dotarea acestora), a fost  lăsat  în custodia medicului veterinar pentru efectuarea analizelor medicale,  urmând a fi  depus de unitatea medicală la adăpostul  aparținând Asociației Casa lui Patrocle. De asemenea, leșul iepurelui de câmp a fost depus la DSVSA Suceava în vederea examinării  anatomopatologice.

Totodată. polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, au continuat cercetările în vederea probării  întregii  activități  infracționale a celor doi tineri, existând suspiciunea implicării a altor două persoane.

În urma  probatoriului  administrat, în data de 14 martie 2023, organele de cercetare penală  ale poliției  judiciare din cadrul SAESP – IPJ Suceava au  dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore față de trei dintre cele 4 persoane implicate.  Cei trei  suspecți  au  fost  introduși  în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă  Judecătoria Suceava în vederea probării  întregii  activități  infracționale ale autorilor. (O.S.)

Vezi si

Rezultate bune și foarte bune la simularea Evaluării Naționale pentru prima promoție de la reînființarea ciclului gimnazial, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Conducerea Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ținut să informeze că cei 29 de elevi …