Monday , May 23 2022

Trei țigani din Şcheia, prinși în timp ce furau cablu de telecomunicații la Mitocu Dragomirnei

Trei țigani din Şcheia s-au ales cu dosare penale după ce au tăiat 80 de metri de cablu de telecomunicații, pe care voiau să îl fure. Ei au fost prinși în flagrant de polițiști  retinut

In noaptea de marți spre miercuri, la ora 00.10, prin 112 s-a anunțat faptul că pe strada Morii, în apropierea centrului comunei Mitocu Dragomirnei, se află un autoturism Volkswagen Golf care este suspect. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit mașina respectivă, iar în apro­pierea acesteia era Vasile Cuțitariu, de 24 de ani, din comuna Şcheia, care încerca să ruleze o bucată de cablu de telecomunicații, tăiat anterior din rețeaua Telekom Communications România. Acesta a fost imobilizat și încătușat. Cuțitariu a declarat că s-a deplasat de la domiciliu până în comuna Mitocu Drago­mirnei cu mașina lui condusă de un cunoscut pe nume Ionuț, din comuna Bălăceana. După ce au pătruns pe drumul comunal din fața morii, acesta l-a observat pe Gabriel Oancea, de 41 de ani, din comuna Şcheia, cu o căruță trasă de un cal, oprită în apropierea unui stâlp de curent electric de pe marginea drumului. Vasile Cuțitariu a înaintat cu vehiculul, iar după ­aproxi­mativ 80 de metri l-a observat pe Ilie – Robert Bozomală, de 22 ani, tot din Şcheia, urcat pe un stâlp, tăind un cablu. La scurt timp, Oancea și Bozomală au plecat de la fața locului cu căruța, după care Cuțitariu s-a deplasat în zona respectivă, de unde a furat un cablu cu lungimea de 80 de metri, pe care l-a tras lângă autoturismul parcat, cu intenția de a-l sustrage, fiind surprins de organele de poliție.

Polițiștii au stabilit că din rețeaua Telekom Communications România, de pe strada Morii din comuna Mitocu Dragomirnei, au fost tăiați 80 de metri de cablu de telecomunicații. Mașina a fost indisponibilizată de polițiști.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt ­calificat”. (D.Z.)

Vezi si

Săptămâna trecută au susținut proba pe traseu pentru permisul auto 910 persoane. Au promovat 605 (66,48%)

În perioda 16-22 mai 2022, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public …