Thursday , July 7 2022

Trei ţigani au furat 250.000 de lei din casa unui fost ofiţer de pompieri

tanar arestat [800x600]

Trei tineri de etnie rromă, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani, au spart locuinţa din Dărmăneşti a unui fost pompier militar, iar din interior au furat 250.000 de lei, mai multe bijuterii din aur şi argint şi precum şi bunuri casnice. O parte din banii furaţi au fost găsiţi în pădurea din Dărmăneşti
Un sucevean a rămas fără 250.000 de lei după ce trei ţigani au spart casa din Dărmăneşti. In data de 28 decembrie 2014, Secţia 5 poliţie Rurală Dărmăneşti a primit o reclamaţie prin 112 din partea lui Victor P., de 62 de ani, din municipiul Suceava, fost pompier militar, cu privire la faptul că în perioada 23 – 28 decembrie a.c., hoţii i-au furat din locuinţa pe care o deţine în comuna Dărmăneşti şi care nu este locuită, suma de 250.000 de lei, diferite scule şi aparate medicale. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul  că autorii au spart uşa de la bucătăria de vară, iar din interior au sustras cinci butelii de aragaz, un flex şi o bormaşină. Casa nou construită, avea geamul de la uşa din spatele locuinţei spart, iar din interior proprietarul a reclamat furtul sumei de 250.000 de lei, a mai multor bijuterii din aur şi argint, haine şi alte bunuri.
In urma activităţilor făcute de poliţişti, care au inclus şi trei percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Dărmăneşti şi Pătrăuţi, au fost prinşi autorii furtului ca fiind Benamin Darie, de 18 ani, din comuna Dărmăneşti, Daniel Hariga, de 19 ani şi Vasile Hariga, de 19 ani, ambii din comuna Pătrăuţi, toţi trei de etnie rromă. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că în noaptea de 25 decembrie 2014, în jurul orei 01.30, aceştia au intrat în casa nelocuită a lui Victor P., de unde au furat bani, valută, bijuterii din aur şi diferite bunuri de uz casnic. Ulterior, cu o parte din banii rezultaţi din furt, Benamin Darie şi-a cumpărat un autoturism Audi 80, care a fost indisponibilizat pentru recuperarea prejudiciului. De asemenea, într-o pădure de lângă locuinţa acestuia, poliţiştii au găsit ascunse într-un borcan sumele de 5.700 de euro şi 7.000 de lei, precum şi mai multe bijuterii, iar în locuinţă, bunuri provenite din comiterea furtului, care au fost înapoiate părţii vătămate.
In acest caz s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei trei rromi şi reţinerea lor pentru 24 de ore, iar pe 31 decembrie 2014, au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a lui Benamin Darie şi a lui Daniel Hariga, în timp ce Vasile Hariga va fi cercetat în stare de libertate. (Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

S-a stins din viață ing. Mariana Oniciuc, diriginte de șantier la numeroase lucrări importante din Suceava

Miercuri după-amiază, unul din cei mai experimentați diriginți de șantier din Suceava, Mariana Oniciuc a …