Saturday , October 16 2021

Trei suceveni bolnavi de COVID au murit într-o singură noapte la Spitalul Județean

Toate cele trei persoane, cu vârste de 54, 57, respectiv 86 de ani, erau nevac­cinate împotriva Covid 19 și au încetat din viață în noaptea de miercuri spre joi. “Cei trei erau internați în secția de Terapie Intensivă, cu forme foarte grave ale bolii. Nu s-a făcut analiza de secvențiere, drept urmare nu se știe dacă erau infectați cu varianta Delta a virusului”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. Medicii suceveni sunt îngrijorați pentru că este în creștere și numărul pacienților tineri, nevaccinați, cu forme grave

Secția de Terapie Intensivă Covid a Spitalului Județean Suceava lucrează la capacitate maximă de mai bine de o săptămână, medicii fiind deja nevoiți să și transfere pacienți la unități spitalicești din alte județe, din cauză că la Suceava nu era niciun pat liber.

Chiar dacă noaptea trecută s-au înregistrat trei decese printre pacienții diagnosticați boala provocată de SARS-CoV-2, astăzi dimineață secția avea din nou toate paturile ocupate, semn că formele grave continuă să ajungă la unitatea spitalicească suceveană.

Cei trei suceveni care au pierdut, din nefericire, lupta cu boala aveau vârste de 54, 57, respectiv 86 de ani. Toți trei erau nevaccinați. ”Pacienții, în vârstă de 54, 57, respectiv 86 de ani, erau diagnosticați cu Covid 19 și erau internați în secția de Terapie Intensivă, cu forme foarte grave ale bolii. Nu s-a făcut analiza de secvențiere, drept urmare nu se știe dacă erau infectați cu varianta Delta a virusului”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Medicii sunt îngrijorați pentru că tot mai mulți pacienți tineri, fără comorbidități ajung târziu la spital, iar starea de sănătate a celor internați în secția de Boli Infecțioase se agravează de cele mai multe ori și au nevoie de terapie intensivă.

Dacă creșterea numărului de cazuri noi va continua în acest ritm, joi fiind raportate 80 de cazuri noi în județul nostru, Spitalul Județean va trebui să solicite la Direcția de Sănătate Publică suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților Covid 19. ”La nivel de județ am avut 80 de cazuri noi, ceea ce este foarte mult. Acestea sunt oarecum împărțite pe localități, nu sunt focare, dar este îngrijorător ce repede cresc de la o zi la alta, în timp ce numărul vaccinărilor scade. Continuăm să facem apel către aceia care încă nu au luat o decizie referitoare la vaccinare să cântărească bine argumentele pro și contra vaccinării și să ia decizia corectă, aceea de a se vaccina”, a menționat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză a scăzut miercuri la 185, iar alte 74 de persoane s-au vaccinat cu doza a doua de vaccin antiCovid 19. La centrul de la Spitalul Gura Humorului, s-au făcut 14 vaccinuri împotriva Covid 19, la cel din incinta Parcului ZOO Rădăuți s-au vaccinat 18 persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat șase persoane. Centrul de vaccinare de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut zece persoane care s-au imunizat, cel de la Sala de Sport Fălticeni a avut 22, iar la centrul de vaccinare de la Iulius Mall s-au vaccinat în cursul zilei de miercuri 58 de persoane. La Siret s-au făcut 30 de vaccinuri, 38 la drive-thru amplasat la Shopping City Suceava, iar medicii de familie din județ înscriși în acest program au vaccinat în total 63 de persoane.

Până acum, în județul nostru au fost vaccinate împotriva SARS-CoV-2 100.750 de persoane, din care 84.119 persoane au primit și doza a II-a de vaccin anti Covid 19. (C.R.)

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului sucevenilor care se vaccinează antiCovid

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, 1.567 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dintre aceștia, …