Thursday , March 28 2024

Trei suceveni au refuzat să fie înşelaţi prin metoda „accidentului”

Trei suceveni, cu vârste cuprinse între 57 şi 78 de ani, au fost sunaţi şi anunţaţi că fiii sau nepoţii lor au nevoie de bani, după ce au produs accidente rutiere pe trecerea de pietoni. Din fericire, nici una din aceste persoane nu au crezut cele spuse de interlocutor, au închis telefonul şi au sunat la Poliţie  

metodaaccidentul [800x600]

Mediatizarea aproape zilnică a cazurilor dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile au dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor. În ultimele zile, infractorii au eşuat în mai multe tentative de a înşela cetăţenii prin metoda „accidentului” tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor. Numai într-o singură zi, trei suceveni au refuzat să cadă victime ale infractorilor.
In data de 30 septembrie 2015, la ora 13.28, Poliţia municipiului Suceava a primit un apel prin 112 din partea Sofiei B., de 58 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să o înşele cu o sumă de bani. Din verificările făcute de poliţişti a rezultat că pe 30 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, în timp ce era acasă, femeia a fost sunată pe telefonul  fix de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocat şi sub pretextul că nepotul ei ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni, i-a cerut suma de 12.000 de lei. Intrucât Sofia B. a spus că nu are o atâţia bani, apelantul a întrerupt convorbirea, iar femeia a sunat o soră a nepotului ei şi din discuţia cu aceasta şi-a dat seama că a fost o încercare de a fi înşelată. Cercetările sunt continuate de Biroul Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de „tentativă de înşelăciune”.
Tot pe 30 septembrie 2015, la ora 13.15, Poliţia municipiului Suceava a fost apelată de Georgiana B., de 57 de ani, localnică, care a anunţat faptul că cineva a încercat să o înşele prin metoda „accidentul”. Din verificările poliţiştilor a rezultat că, în jurul orei 12.45, în timp ce era acasă, femeia a fost sunată pe telefonul fix, de persoane necunoscute care s-au prezentat ca fiind fiul ei şi un procuror. Aceştia au încercat să o inducă în eroare sub pretextul că fiul ei a provocat un accident de circulaţie în străinătate, lovind o femeie pe trecerea de pietoni, iar pentru a se împăca cu victima este nevoie de o sumă de bani. Reclamanta nu a dat curs solicitării şi a anunţat poliţia. Cercetările sunt continuate de Biroul Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de „tentativă de înşelăciune”.
In aceeaşi zi, la ora 15.22, Poliţia municipiului Suceava a primit un nou apel prin 112 din partea lui Dumitru P., de 78 de ani, din localitate, care a reclamat faptul că persoane necunoscute au încercat să-l înşele cu o sumă de bani. Din verificările poliţiştilor a reieşit că, în jurul orei 15.45, în timp ce bătrânul era acasă, a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocat şi care sub pretextul că fiul său ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni i-a cerut o sumă de bani. Cum Dumitru P. a declarat că a citit din presă despre această metodă şi-a dat seama că cele spuse de „avocat” nu sunt reale, astfel că a întrerupt convorbirea spunându-i că este ţeapă şi închizând telefonul. Si în acest caz cercetări sunt continuate de Biroul Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de „tentativă de înşelăciune”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Parcare cu plată la Primăria Suceava

Teoretic, se vrea a veni în întâmpinarea doleanțelor multor contribuabili suceveni. Practic însă, măsura anunțată …