Monday , October 3 2022

Trei suceveni au fost păcăliţi de un tânăr din Drăgoieşti că îi duce la muncă în Spania

bani

Un individ de 22 de ani din Drăgoieşti a convins trei bărbaţi să-i dea câte 50 de euro pentru a le asigura locuri de muncă în Spania u cum acesta insista pe lângă cele trei victime să îi mai aducă oameni pe care să-i ducă în Spania, cei trei şi-au dat seama că ceva este necurat la mijloc astfel că au decis să sesizeze poliţia u oamenii legii l-au prins pe presupusul angajator, pe numele căruia au întocmit un dosar penal pentru înşelăciune

Joi, 11 aprilie, în jurul orei 14.00, Constantin M., de 31 de ani, din municipiul Suceava, Traian P., de 46 de ani, din comuna Moara şi Vladimir C., de 49 de ani, din comuna Vereşti, au reclamat la Poliţia municipiului Suceava faptul că au fost înşelaţi fiecare cu suma de 50 de euro de către un individ care le-a promis locuri de muncă în Spania. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 8 aprilie 2013, Constantin M. a găsit un anunţ în care se ofereau locuri de muncă în Spania contra unui comision în valoare de 50 de euro. După ce a sunat la numărul de telefon găsit în anunţ, Constantin M. a stabilit cu bărbatul cu care a discutat să se întâlnească pentru a afla mai multe detalii. Cu ocazia întâlnirii, angajatorul i-a precizat că deţine o firmă de construcţii în Spania şi că are nevoie de 35 de oameni întrucât a contractat o lucrare importantă.
După ce în data de 9 aprilie a.c., Constantin M. i-a dat comisionul de 50 de euro cerut, i-a propus să-i mai prezinte doi colegi, respectiv pe Traian P. şi Vladimir C., care s-au arătat interesaţi de oferta de muncă. Cum angajatorul spunea că are nevoie şi de alte persoane interesate să lucreze în Spania, iar salariu pe care îl oferea, în cuantum de 1.700 de euro era mult prea mare în comparaţie cu ofertele din această perioadă, Constantin M. a aflat că acesta nu este o persoană de încredere şi că este posibil să fi fost înşelat, motiv pentru care a anunţat poliţia. In urma măsurilor întreprinse de agenţi, autorul a fost identificat în persoana lui Constantin Oniga zis Cristi, de 22 de ani, din comuna Drăgoieşti, pe numele căruia au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. (C.Z.)
 

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …