Wednesday , February 8 2023

Trei oferte depuse pentru extinderea UPU

Test Prima, General Construct şi Victor Construct sunt cele trei firme de construcţii ce şi-au exprimat dorinţa pentru a extinde Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Analiza ofertelor poate dura şi 20 de zile u firma care va îndeplini condiţiile impuse de caietul de sarcini şi va licita cu cel mai mic preţ se va ocupa de lucrările de la spital 

 urgente [800x600]


In cursul zilei de ieri a avut loc deschiderea ofertelor în ceea ce priveşte extinderea Unitatăţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Cele trei firme de construcţii ce şi-au exprimat dorinţa de a realiza lucrările de extindere şi modernizare a UPU sunt: SC Test Prima SRL Suceava, SC General Construct SRL Suceava şi SC Victor Construct SRL Botoşani. “Până la urmă s-au depus trei oferte, două din Suceava şi una din Botoşani. Toate cele trei firme ofertante sunt importante şi de calibru mare”, a declarat managerul Spitalului Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, economistul Vasile Rîmbu.
Managerul Vasile Rîmbu a precizat că termenul de analiză a ofertelor poate dura şi 20 de zile, însă se doreşte ca timpul să fie mai scurt pentru a se putea demara lucrările până la sfârşitul acestei luni.
Ca şi la alte licitaţii, şi la aceasta, un criteriu important de selectare a câştigătorului este preţul cel mai mic. “Firma care va realiza lucrările cu preţul cel mai scăzut, dar care va putea realiza toţi indicatorii tehnici cuprinşi în caietul de sarcini va fi desemnată câştigătoare”, a precizat Vasile Rîmbu.
In ceea ce priveşte posibilele contestaţii, conducerea Spitalului Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a explicat că dacă câştigătorul va îndeplini toate condiţiile stabilite, nu va putea fi contestat iar lucrările se pot demara cât mai repede. In timpul efectuării lucrărilor sediul UPU nu va fi mutat, urgenţele primindu-se în continuare în acelaşi loc. “Va fi un deranj mare, însă sper ca oamenii să înţeleagă, că tot pentru ei se face şi această extindere”, a mai spus Rîmbu.
Precizăm că Ministerul Sănătăţii a alocat în acest sens spitalului sucevean suma de 4,592 de milioane de lei, însă pentru extinderea UPU, suma necesară este de 2, 5 milioane de euro. Conducerea spitalului sucevean consideră ca o necesitate extinderea acestei secţii, în condiţiile în care numărul prezentărilor a crescut foarte mult faţă de cât era în urmă cu mai mulţi ani, fiind perioade de vârf în care numărul prezentărilor la UPU trece de 300 pe zi.
După finalizarea acestui proiect de extindere a UPU, suprafaţa acesteia va creşte de la 780 de metri pătraţi, la aproape 1.900 de metri pătraţi. Modelul după care va fi modernizată Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava este luat după cel de la Târgu Mureş. Extinderea şi modernizarea UPU are în vedere realizarea unor spaţii generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe cu bandă de circulaţie pe un sens, un spaţiu protejat pentru transferul uşor al pacienţilor. Se va realiza şi o secţie de Pediatrie, un triaj care să fie vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU cât şi cabinete şi birouri pentru personalul medical. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei vor fi folosite pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale. Printre echipamentele ce urmează a intra în dotarea UPU Suceava se numără electrocardiofraf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG.
De asemenea, la extinderea secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean vor contribui cu fonduri Consiliul Judeţean Suceava precum şi municipalitatea suceveană. Suma prevăzută în bugetul local pentru 2015 al Primăriei Suceava în acest scop este de 2,5 milioane de lei. Conducerea spitalului sucevean şi-a propus ca pe data de 31 decembrie a acestui an, să inaugureze noua Unitate de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, termenul de efectuare al lucrărilor fiind de doar şase luni. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …