Tuesday , December 6 2022

Trei oameni striviti dupa ce un camion a intrat in plin intr-un zid

Un camion Man a intrat frontal `ntr-un zid de sus]inere al unui viitor pod aferent [oselei de centur\ pe DN 17, la {cheia n `n urma impactului a murit [oferul, dar [i un b\iat de 10 ani ce se afla `n cabin\ n al\turi de cei doi a fost accidentat mortal [i bunicul b\iatului n camionul se `ntorcea de la M\lini `nc\rcat cu lemn de construc]ie destinat ridic\rii unui autoservice n cauza accidentului a fost cea]a dens\ [i neadaptarea vitezei la configura]ia drumului

Un cumplit accident de circula]ie s-a produs s=mb\t\ seara pe DN 17 `n zona `n care drumul na]ional se intersecteaz\ cu viitoarea [osea de centur\ a municipiului Suceava. Un camion marca Man ce venea dinspre M\lini [i se `ndrepta c\tre comuna Bosanci a intrat `n plin `ntr-un zid de sus]inere pentru un pod al viitoarei [osele de centur\, pod ce ar urma s\ se construiasc\ `n zon\ pentru a asigura trecerea peste DN 17 a rutei ocolitoare `n respectiva zon\. Trei oameni [i-au pierdut via]a dup\ ce autoutilitara `nc\rcat\ cu lemn de construc]ii s-a izbit frontal cu peretele de piatr\ ridicat recent de constructori.
Ioan {utu, de 64 de ani, din comuna Bosanci, a angajat proprietarul unui camion s\ mearg\ c\tre M\lini de unde s\ cumpere lemn necesar construirii de c\tre unul dintre ginerele s\u a unui autoservice. Ioan {utu a plecat diminea]a la drum cu ma[ina lui Dorin Sandu, de 48 ani. La rug\mintea nepotului s\u de 10 ani Ioan {utu a acceptat s\-l ia [i pe acesta `n ma[in\. S-au `ntors spre sear\ cu ma[ina `nc\rcat\ de material lemnos [i doar la c=]iva kilometri de cas\ s-a produs tragedia. Conform poli]i[tilor la ora 17.43 pe DN 17, `n afara comunei {cheia, Dorin Sandu, de 48 ani, din comuna {cheia, posesor al permisului de conducere pentru categoriile ,,B,C,E’’ din anul 1982, `n timp ce conducea autoutilitara `nc\rcat\ cu material lemnos, pe fondul neadapt\rii vitezei la configura]ia drumului, respectiv o curb\ la st=nga, `n condi]ii de vizibilitate redus\, cea]\ dens\, a intrat `n coliziune frontal\ cu st=lpul de sus]inere al intersec]iei denivelate cu DN 17 [i [oseaua de centur\ a municipiului Suceava, aflat\ `n lucru. ~n urma impactului conduc\torul auto, precum [i pasagerii Ioan {utu, de 64 ani [i Gabriel C., de 10 ani, tustrei din comuna Bosanci, au decedat. De men]ionat este c\ `n zon\ sunt instalate indicatoare de limitare succesiv a vitezei (60, 40, 30 km/h), dep\[irea interzis\, indicator de avertizare lucr\ri [i indicator de ocolire st=nga. Dorin]a de a ajunge c=t mai repede acas\ [i cea]a dens\ a condus la aceast\ tragedie.
De re]inut c\ pentru extragerea corpurilor ne`nsufle]ite din cabina izbit\ frontal `n zidul de beton pompierii suceveni au trebuit s\ munceasc\ mai bine de dou\ ore. A fost necesar\ mai `nt=i desc\rcarea remorcii `nc\rcate cu lemn [i mai apoi au putut interveni echipele de descarcerare. Medicii sosi]i la fa]a locului cu ambulan]ele nu au mai avut altceva dec=t s\ constate celor trei ocupan]i ai cabinei ma[inii.
Locuitorii din comuna Bosanci sunt marca]i de tragedia petrecut\ pe DN 17 mai ales c\ familiile care au avut de suferit `n urma acestui tragic accident sunt cunoscute ca fiind de oameni gospodari. Copiii familiei {utu lucreaz\ de mai mul]i ani `n str\in\tate [i banii pe care i-au c=[tigat au dorit s\-i investeasc\ `n localitatea de ba[tin\. Iar scopul pentru care Ioan {utu s-a deplasat la M\lini pentru a cump\r\ lemn `n vederea construirii acelui autoservice dorit de ginerele s\u relev\ acest lucru. C=t prive[te comportamentul lui {utu ca bunic care se ocupa de educa]ia nepotului Gabriel, copil al unei alte fiice, primarul comunei Bosanci, Anton Curic, a ar\tat c\ de cur=nd Ioan {utu s-a interesat la prim\rie despre condi]iile `n care nepotul s\u urma s\ `nve]e `n noua [coal\ construit\ `n comun\. „I-am dat asigur\ri c\ b\iatul va beneficia de un `nv\]\m=nt de bun\ calitate a[a cum se a[tepta de altfel [i bunicul dar [i p\rin]ii acestuia plecat la munc\ `n str\in\tate”. (Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …

No comments

  1. Vinovat este firma proiectanta, executantul si cine a autorizat constructia.
    Acestia ar trebui sa infunde puscaria pentru crima. Prima data cind l-am vazut, nu era semnalizat corespunzator, si l-am vazut destul de tirziu.
    Acel mastodont este o porcarie mare care se putea face altfel nu neaparat in mijlocul drumului.
    Criminali sunt si cei care nu au urmarit semnalizarea corecta a lui

  2. Cine o fi vinovat de zidul asta construit in mijlocul drumului? Cei care castiga de pe urma pavelelor? Proiectantii care stau la birou si nu vad practic cum se intampla lucrurile pe teren? Si mai am o intrebare: zidul asta nu se putea amplasa decat in mijlocul drumului, fix acolo? Nu putea fi amplasat 10 metri mai la stanga sau mai la creapta? Oare nu ar trebui sa raspunda cineva pentru zidul asta? Familiile nu ar trebui sa instituie un proces pentru cei care au facut asa o treaba de nenormala si de nenorocita? Cetatenii din Suceava, care ocolesc de luni de zile un nenorocit de zid amplasat in mijlocul drumului, nu ar trebui sa se sesizeze macar acum? Sau daca nu ni s-a intamplat noua, nu ne intereseaza. Cat despre semnalizarea rutiera in Suceava si in Romania, suntem cred, cea mai prost cotata tara din Europa.