Tuesday , January 18 2022

Trei noi curse aeriene pe săptămână de la Suceava spre București vor fi operate din 23 aprilie de BLUE AIR

Aeronava va ateriza de la București seara la ora 20:35 și va decola de la Suceava dimineața la ora 05:00. Cursele low-cost Blue Air vor fi operate în zilele de marți/miercuri, vineri/sâmbătă și duminică/luni. Aceste zboruri spre Bucuresti se adauga celor cinci curse de linie ale companiei TAROM, specificate în cadrul orarului din intervalul 28 martie – 30 octombrie

Compania aeriană Blue Air intenționează să opereze 3 zboruri pe săptămână pe ruta București  – Suceava  – București, începând din 23 aprilie 2021. O informare în acest sens a fost transmisă de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă. Conform  sursei citate, zborurile vor fi cu înnoptarea aeronavei pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava și vor fi operate în zilele de marți/miercuri, vineri/sâmbătă și Duminică/luni. Astfel, aeronava va ateriza de la București seara la ora 20:35 și va decola de la Suceava dimineața la ora 05:00.

Niculai Barbă a explicat că aceste zboruri vor putea asigura și conexiunea cu alte curse ale companiei Blue Air de la București către mai multe destinații internaționale, cum ar fi: Amsterdam, Bologna, Bruxelles, Koln, Dublin, Frankfurt, Helsinki, Larnaca, Malaga, Munchen, Paris (Charles de Gaulle), Praga, Stuttgart, Torino, Valencia.

Mai precis, potrivit celor arătate pe contul de facebook al aeroportului sucevean, noile destinații care vor fi operate de la Suceava sunt: București (direct), Londra – Heathrow (1 oprire), Amsterdam (1 oprire), Bruxelles (1 oprire), Frankfurt (1 oprire), Madrid (1 oprire), Milano – Linate (1 oprire), Paris – Charles de Gaulle (1 oprire), Munchen (1 oprire), Helsinki (1 oprire), Köln (1 oprire), Larnaca (1 oprire), Malaga (1 oprire), Bologna (1 oprire) , Praga (1 oprire), Roma Fiumicino (1 oprire) Stuttgart (1 oprire) și Valencia (1 oprire). Astfel, prin introducerea de zboruri directe către Otopeni, ci de la Blue Air oferă, în cadrul programului de vară 2021, 17 zboruri de conexiune din Suceava prin hub-ul din București. Prețul unei călătorii Suceava – București pornește de la 19,99€.

Totodată, președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis că sunt discuții și că vor fi făcute în curând și „alte anunțuri, surprize plăcute”, privind Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. „Continuăm ofensiva de promovare a județului Suceava și a brandului Bucovina pentru dezvoltarea turismului, pentru atragerea de investitori și stabilirea noi conexiuni în ceea ce privește mediul de afaceri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Deocamdată, în orarul de vară (pentru perioada 28 martie – 30 octombrie 2021) publicat pe site-ul aeroportului sucevean nu erau incluse cursele de la Suceava spre București și retur ale companiei Blue Air. Probabil de marți, 23 martie sau de miercuri va fi actualizat documentul respectiv.

Facem precizarea că, deocamdată, conform celor apărute în „ORARUL ZBORURILOR REGULATE DE PE AEROPORTUL ”ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA PENTRU PERIOADA 28 MARTIE – 30 OCTOMBRIE 2021”, vor fi operate de către compania de stat TAROM cinci curse de linie de la Suceava la București și retur, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și sâmbătă. (D.P.)

Vezi si

Sucevean de 42 de ani băgat în arest, după ce a lovit cu mașina o femeie aflată pe trotuar.  Individul nu are permis, a fugit de la locul accidentului și a refuzat să sufle în etilotest

Duminică după-amiază, la ora 16.50, o persoană neidentificată inițial, în timp ce conducea un autoturism …