Sunday , January 29 2023

Trei indivizi, prinși în flagrant la furat de motorină pe o stradă din Scheia

Trei tineri au fost surprinși în timp ce încercau să golească rezervorul unei basculante parcate pe o stradă din comuna Scheia

politie urmarire_tn

In noaptea de marți spre miercuri, la ora 00.30, în timp ce patrula pe strada Aviatorului din satul Scheia, grupa Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava a observat un autoturism Audi, înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe persoane. Legitimând persoanele din interior s-a constatat că la volanul mașinii se afla Cosmin-Constantin Ciucuriță, de 21 de ani, din localitatea Bucșoaia, orașul Frasin, care a spus că așteaptă o persoană care urma să-i dea niște motorină. Pe bancheta din spate se aflau Răzvan Bădrăgan, de 19 ani, din orașul Gura Humorului și Tiberius Ciucuriță, de 35 de ani, din localitatea Bucșoaia, orașul Frasin, văr cu primul.

Cum șoferul nu a putut prezenta documentele personale și cele ale mașinii, polițiștii au făcut un control corporal asupra ocupanților și a autoturismului, ocazie cu care în portbagaj au fost găsite șapte canistre goale și un furtun. In fața banchetei din spate au fost găsite o canistră, un furtun și un clește tip mops.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de furt, au fost verificate împrejurimile, ocazie cu care, la o distanță de aproximativ 50 de metri de locul în care a fost găsit autoturismul respectiv, a fost găsit camionul Scania, tip basculantă, ce era parcat în afara părții carosabile, care avea introdus în rezervor un furtun, bușonul fiind desfăcut.

După ce a fost întrebat dacă are cunoștință despre cele constatate, Cosmin-Constantin Ciucuriță a recunoscut că a intenționat să sustragă combustibil din basculanta respectivă. El a încercat să fugă de la locul faptei, fiind urmărit aproximativ 100 de metri, prins și imobilizat de polițiștii SAS.

Cauza a fost prezentată procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care a apreciat că nu se impune luarea măsurii reținerii făptuitorilor. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de furt calificat”. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …