Trei indivizi care au atacat cu săbiile un bărbat pe terasa unui bar au fost arestați

reportersite
12 august 2020, 8:15

Cei trei bărbați din Arbore, înarmați cu săbii de tip macetă au năvălit săptămâna trecută peste un bărbat aflat pe terasa unei crâșme din sat. Victima a fost lovită cu săbiile, în mod repetat, la nivelul capului și al umerilor. Bărbatul respectiv a reușit să scape refugiindu-se cu ajutorul localnicilor în interiorul barului, dar agresorii au continuat să facă scandal, lovind cu săbiile ușa și fațada clădirii și amenințându-l cu moartea pe cel baricadat în crâșmă. Ieri, cei trei indivizi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Luni, 10 august 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor și a infracțiunilor de amenințare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice  și port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, dispunând la aceeași dată și luarea față de inculpați a măsurii reținerii pentru 24 de ore. La data de 11 august 2020 judecătorul de drepturi și ­li­bertăți din cadrul Tribunalului Suceava a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de inculpați pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă, judecătorul de drepturi și libertăți emițând mandate de arestare.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigații Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că în seara zilei de marți, 4 august 2020, în intervalul orar 23:20-23:30, cei trei bărbați din Arbore s-au organizat și înarmat fiecare cu câte o sabie metalică de tip macetă, după care s-au deplasat lângă și apoi pe terasa unui bar din localitate.

Acolo, în prezența mai multor clienți, după un scurt conflict verbal, au lovit cu săbiile în mod repetat, cu intensitate, la nivelul capului și al umerilor, pe persoana vătămată producându-i acesteia leziuni prin lovire și tăiere care au necesitat pentru vindecare 10-12 zile îngrijiri medicale. Persoana vătămată, cu ajutorul unor persoane aflate pe terasa barului a reușit să se refugieze și baricadeze în interior, iar inculpații au proferat amenințări cu moartea la adresa sa și au lovit ușa și fațada clădirii barului cu săbiile, provocând teama și indignarea clienților prezenți.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

“Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de admi­nistrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în informarea transmisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. (O.S.)

 

reportersite