Wednesday , September 28 2022

Trei indivizi beți turtă au distrus un TIR la Vatra Moldoviței

TIR-ul era parcat lângă un pod din Vatra Moldoviței. Cei trei au furat din cabină un laptop, două telefoane mobile, un ceas, un navigator GPS, un router Wi-Fi și un portofel în care era suma de 150 de euro. Hoții nu s-au mulțumit doar cu bunurile furate, ci au distrus TIR-ul și conținutul remorcii. Pe o suprafață de circa 10 metri pătrați în jur, cei trei bărbați au împrăștiat mai multe haine, documente, pături, cabluri electrice. Ușile de la remorcă erau deschise, iar din interior au fost furați și distruși mai mulți saci cu peleți din rumeguș, abandonați pe marginea drumului și în pârâu. Paguba totală se ridică la peste 22.000 de lei

 politiew


La data de 26 martie 2016, la ora 06.00, Secția 14 de Poliție Rurală Vama a primit o plângere cum că în zona podului ce traversează pârâul Ciumârna, din comuna Vatra Moldoviței, se află un TIR parcat, iar geamul din partea șoferului este spart și portiera din dreapta față a capului de tir este deschisă. Din cercetările făcute de polițiștii deplasați la fața locului a reieșit că în intersecția dintre DJ 176 și DN 17A, în afara carosabilului, era parcată o autoutilitară MAN, cu semiremorcă, proprietatea SC Trans Petrică SRL, firmă administrată de Petrea Axentioi, de 45 de ani, din comuna Vama. Capul de tir avea geamurile portierelor sparte în totalitate, parbrizul spart și fisurat în mai multe locuri, iar pe sol și pe calea ferată, pe o suprafață de circa 10 metri pătrați erau mai multe bunuri, respectiv haine, documente, pături, cabluri electrice și alte obiecte răvășite ce păreau a fi scoase din cabina TIR-ului, bunuri ce au fost duse și în curtea unei case părăsite.
Ușile de la remorcă erau deschise, iar din interior au fost furați și distruși mai mulți saci în care erau peleți din rumeguș, abandonați pe marginea drumului și pe albia pârâului Ciumârna, precum și mai multe centuri de strângere a prelatei și o butelie de voiaj cu aragaz. Costel Niga, șoferul TIR-ului, a declarat că la data de 25 martie 2016, în jurul orei 21.00, a lăsat parcată autoutilitara în locul unde a fost găsită, iar în jurul orei 00.30 a revenit, și-a luat niște haine, neexistând probleme, dar a observat că pe pod erau trei tineri aflați în stare de ebrietate. Costel Niga a reclamat furtul unui laptop, a două telefoane mobile, a unui ceas, a unui navigator GPS, a unui router Wi-Fi și a unui portofel în care avea suma de 150 de euro, valoarea bunurilor furate fiind de circa 2.200 de lei.
Fiind găsit și proprietarul TIR-ului, acesta a reclamat că i-au fost distruse geamurile laterale și parbrizul de la vehicul, precum și mai multe documente de proveniență a mărfii transportate, elemente ale caroseriei autoutilitarei, din interior i-au fost furate mai multe bunuri, iar din remorcă au fost furați 24 de saci  cu peleți de rumeguș, care au fost găsiți în apropierea vehiculului, parte din ei distruși, valoarea aproximativă a bunurilor distruse fiind de circa 20.000 de lei.
In urma investigațiilor făcute pe raza comunei Vatra Moldoviței au fost găsiți Florin }igănescu, de 18 ani și Eduard Morar, de 19 ani, ambii din comuna Vatra Moldoviței, care au recunoscut că la data de 26 martie a.c., împreună cu Nicolae Caprian, de 37 de ani, din localitate, au furat mai multe bunuri, iar apoi, cu o centură de fixare a prelatei, Florin }igănescu a spart geamul lateral a cabinei, de unde au furat mai multe bunuri, apoi au început să distrugă fără motiv din elementele caroseriei autoutilitarei și din bunurile găsite din interior. Florin }igănescu și Eduard Morar au predat un laptop, un telefon mobil, un navigator GPS, un router Wi-Fi și suma de 100 de euro, fiind recuperați circa 1.000 de lei din pagubă. Cercetările sunt continuate de Postul de Poliție Vatra Moldoviței, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …