Friday , September 30 2022

Trei hoți de mașini au fost reținuți. Ei au furat patru autoturisme Volkswagen în doar câteva zile

Practic, cele patru mașini au fost sustrase de pe 8 iulie până pe 21 iulie, în cursul nopții. Trei dintre ele au fost furate din orașul Siret, iar una din comuna Grămești. Doi dintre autorii furturilor sunt frați, de 16, respectiv 21 de ani, din Mușenița, iar al treilea e un prieten al lor de 38 de ani, din Rădăuți. Polițiștii i-au prins după ce au găsit una dintre mașini și au stat la pândă până au venit doi dintre hoți cu o platformă să ridice autoturismul furat 

O mașină Volkswagen Passat aparținând unui bărbat de 68 de ani, din Siret, a fost furată duminică, 21 iulie.A doua zi, polițiștii au obținut date și informații care  au dus la identificarea unui autoturismului VW Passat abandonat în zona denumită ”Pârâul Rusului” de pe raza comunei Frătăuții Noi, în veci­năta­tea comunei Mușenița, pe un drum de câmp.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat autoturismul în cauză, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare. Ei au ­veri­ficat seria de șasiu în bazele de date ale Poliției Române, stabilind faptul că autoturismul respectiv îi aparține lui Nicolai A., iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că autoturismul a fost sustras în noaptea de 21 spre 22 iulie de autori necu­nos­cuți de pe raza orașului Siret, în­să proprietarul nu luase la cu­noștință de comiterea furtului, acesta fiind anunțat de polițiști despre furtul autoturismului. În continuarea cerce­tărilor și în urma obținerii unor informații în cadrul verificărilor din teren, po­lițiș­tii au procedat la efectuarea unei pânde în zona locului unde se afla autoturismul, iar în jurul orei 10.55 a apărut o platformă de transport auto care a fost postată în  partea din față a autoturismului abandonat, iar din ea au coborât doi bărbați care intenționau să încarce autoturismului marca VW Passat de culoare albastră pe acea platformă. Cele două persoane au fost legitimate, fiind vorba de Marius-Ilie C., de 38 ani, din Rădăuți și Constantin-Adrian M., de 16 ani, din comuna Mușenița. Băiatul de 16 ani a declarat că a sustras autoturismul în noaptea de duminică spre luni de pe raza orașului Siret, îm­preună cu fratele său, Remus-Nicolae M., de 21 de ani.

În cadrul cercetărilor polițiștii au probat activitatea infracțională a celor trei. Astfel, în perioada 8 iulie, ora 17.00 – 9 iulie, ei au sustras un autoturism marca VW Golf de pe str. Castanilor din orașul Siret, mașina aparținându-i lui Ion G., de 38 ani, din orașul Siret; în noaptea de 10 spre 11 iulie, aceiași trei hoți au sustras autoturismului VW Golf 3 ce se afla parcat pe str. Mihai Teliman din Siret, proprietate a lui Dumitru E.; în noaptea de 12 spre 13 iulie ei au furat autoturismului VW Golf 3  ce se afla parcat pe str. Alexandru Cel Bun din Siret, proprietate a Esterei Daniela P., de 23 de ani, din municipiul Suceava; pe 17 iulie cei trei au sustras autoturismul VW Pa­ssat ce se afla parcat pe raza comunei Grămești, proprietate a lui Vadim B., de 34 ani, din comuna Grămești.

În cauză polițiștii au luat legă­tu­ra cu procurorul de serviciu din ca­drul Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Rădăuți stabilindu-se că față de numiții Constantin Adrian M., Remus-Nicolae M. și Marius-Ilie C. să se ia măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt conti­nuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”. (O.S.

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …