Monday , January 30 2023

Trei gospodării din Putna cuprinse de flăcările provenite de la un foc nesupravegheat

Din cauza unui foc nesupravegheat, trei gospodării din comuna Putna au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale pentru stingerea incendiului

 

incendiu Putna prima pag

La data de 19 mai 2017, în jurul orei 14.50, militarii Gărzilor de Intervenție Vicovu de Sus, Siret și Solca și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Bilca, Gălănești, Voitinel și Putna și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență „Epaflex” Vicovu de Sus, au intervenit cu 11 autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Putna. La fața locului s-a deplasat și Grupa Operativă a ISU Suceava, condusă de inspectorul șef – generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda intervenției. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la mai multe construcții, din trei gospodării, existând pericolul de propagare la casele de locuit și la proprietățile învecinate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Primului proprietar i-au ars acoperișul casei pe 80 mp, adăpostul de animale și depozitul de furaje pe 80 mp și o magazie și bucătăria de vară pe 40 mp. S-au degradat pereții și tavanul casei, precum și tâmplăria și bunurile din interior.

La a doua proprietate a ars casa de locuit, cu bunurile aferente, pe o suprafață de 120 mp. De asemenea, s-a degradat un perete de la un garaj, pe o suprafață de 10 mp.

La a treia gospodărie au ars 10 mp din acoperișul casei.

Flăcările au degradat și un autoturism, parcat în apropierea clădirilor afectate de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile provenite de la un foc deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat.

Incendiul a fost stins la ora 18.45, iar pompierii au salvat parțial clădirile afectate de foc, precum și construcțiile din gospodăriile învecinate. (D.Z.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …