Monday , October 3 2022

Trei femei din Suceava, împreună cu doi deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc, cercetate penal pentru înşelăciune de 60.000 de lei

baba arestataA

Puşcăriaşii, unul din Rădăuţi şi celălalt din Botoşani, sunau diferite persoane şi le spuneau că au câştigat diverse premii cerându-le să depună diverse sume de bani, drept comisioane, la bancă . Când reuşeau să păcălească pe cineva, o tânără de 19 ani din Suceava mergea imediat şi scotea banii respectivi de la bancă. Alte două femei din Suceava, de 21 şi 34 de ani, se ocupau de încărcarea telefoanelor mobile ale bărbaţilor aflaţi în Penitenciarul Miercurea Ciuc. Tânăra de 19 ani a fost arestată ieri pentru 29 de zile, iar complicele ei sunt cercetate în libertate pentru complicitate la înşelăciune

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc sunt cercetaţi penal, după ce au înşelat cu 60.000 de lei trei persoane, pe care le-au sunat şi le-au spus că au câştigat premii, cerându-le să depună comisione în lei la bancă, bărbaţii fiind ajutaţi de trei femei, dintre care una a fost arestată.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, la sfârşitul lunii mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu în cazul a cinci persoane, doi bărbaţi încarceraţi în Penitenciarul Miercurea Ciuc şi trei femei din judeţul Suceava, suspectate de înşelăciune.
Gheorghe Filip a spus că deţinuţii, unul din Botoşani şi altul din Rădăuţi, care se află de doi ani în penitenciar, unde îşi ispăşesc pedepsele pentru tentativă la omor şi tâlhărie, sunau de pe telefoane mobile performante diferite persoane şi le comunicau că sunt câştigătoarele unor premii oferite de compania de telefonie, apoi le solicitau să depună un comision în lei, în diferite conturi.
Deţinuţii erau ajutaţi de trei femei, una dintre ele, în vârstă de 19 ani, pe numele căreia erau deschise patru conturi la tot atâtea instituţii bancare, scoţând imediat sumele depuse de victime, de îndată ce primea telefon de la deţinuţi.
Celelalte două femei, de 21 şi 34 de ani, se ocupau de încărcarea telefoanelor mobile ale bărbaţilor aflaţi în Penitenciarul Miercurea Ciuc.
“Deţinuţii au reuşit să fie foarte convingători, jucând diferite roluri, de secretară, şef de departament etc., ba, mai mult, îi invitau pe cei apelaţi să se convingă că sunt pe anumite liste de câştigători pe internet, sens în care pe cei predispuşi să creadă îi şi adăugau online, chiar în timpul convorbirii telefonice, pe un site creat în acest scop infracţional, tocmai spre a fi credibili”, a afirmat Filip.
În urma cercetărilor făcute, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au stabilit că, în perioada 30 martie – 31 mai, învinuiţii au înşelat trei persoane din Bucureşti cu diferite sume de bani, cel mai mare comision pretins fiind de aproximativ 40.000 de lei. Prejudiciul total cauzat a fost stabilit la 60.000 de lei.
Miercuri, poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare în judeţul Suceava şi una la Penitenciarul Miercurea Ciuc, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile şi diferite înscrisuri.
În aceeaşi zi, tânăra de 19 ani a fost reţinută pentru 24 de ore, iar joi a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru complicitate la înşelăciune. Celelalte două femei sunt cercetate în libertate pentru complicitate la înşelăciune. Faţă de cei doi deţinuţi sunt continuate cercetările pentru înşelăciune. Poliţiştii continuă documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, informează Mediafax.

Vezi si

Flutur, la “Târgul Laptelui” și “Drumul Lemnului”: Cât de curând se va decide subvenția la lapte și plafonarea prețului la lemn de foc

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat duminică, 2 octombrie, la Câmpulung Moldovenesc unde …