Wednesday , February 8 2023

Trei elevi si cinci profesori din scolile din judet si un cadru didactic de la USV, depistati pozitiv in week-end

Pana in prezent, peste 300 de cazuri de COVID s-au inregistrat in institutiile de invatamant din judet

În urma anchetelor epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava au fost depistați COVID-19, în cursul zilei de vineri, doi elevi si patru profesori de la scolile din judet și un cadru didactic de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Sâmbătă au fost înregistrate două cazuri de COVID în unitățile de învățământ din județ. Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, care se afla în autoizolare deoarece mama era pozitivă, și un profesor de la Școala Gimnazială Dolheștii Mari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID un elev de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc și o elevă în anul II la Școala Postliceală Sanitară ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Câmpulung Moldovenesc. La actualele cazuri din rândul cadrelor didactice se adaugă un profesor de la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, un profesor de la Școala Gimnazială ”Petru Comărnescu” Humor, un cadru didactic de la Școala Gimnazială nr. 1 Humor și un altul de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava. ”De asemenea, a mai fost înregistrat un caz al unui cadru didactic de la USV, care a desfășurat activitatea didactică doar online”, a precizat reprezentantul DSP Suceava.

Astfel, în momentul de față, numărul cadrelor didactice depistate cu noul tip de coronavirus, de la debutul acestui nou an școlar este egal cu cel al elevilor, și anume 128. Potrivit statisticilor oferite de DSP Suceava, totalul cazurilor din învățământul sucevean a trecut de 300, dintre care 128 sunt cadre didactice, 21 personal nedidactic, 128 elevi și 25 studenți. (O.N.)

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …