Thursday , February 2 2023

Trei eleve de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava au nevoie de sprijin financiar pentru a participa la un concurs internațional care va avea loc în Singapore

Sofia Grosu, Cezara Zaharia și Mălina Covaliu au fost selectate, dintre sutele de aplicanți, pentru a intra în semifinalele Young Founders Summit, alături de alte 24 de echipe de pe întreg globul. Ele formează singura echipă din Europa care participă la acest concurs internațional, însă nu dispun de banii necesari pentru această călătorie în Singapore și cer ajutorul celor care pot și doresc să investească în educație și în generațiile viitoare.

Trei eleve de clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, formează singura echipă din Europa care participă la concursul internațional Young Founders Summit, care va avea loc în perioada 7-10 decembrie, în Singapore. Acest concurs este în căutarea unor idei de start-up care să vină în ajutorul rezolvării unor probleme din domeniul educației, inegalității sociale sau a mediului înconjurător.

Sofia Grosu, Cezara Zaharia și Mălina Covaliu au fost selectate, dintre sutele de aplicații, pentru a intra în semifinale, alături de alte 24 de echipe de pe întreg globul. Elevele nu dispun de banii necesari pentru această călătorie în Singapore și cer ajutorul celor care pot și doresc să investească în educație și în generațiile viitoare.

”Proiectul nostru constă într-o platformă care să ajute elevii și studenții să își organizeze materia pe care vor să o învețe, să descopere modul de învățare care li se potrivește și să se ajute reciproc pentru a putea evolua împreună. Această aplicație numită YouRocket ar conține următoarele funcții: urmărirea evoluției printr-un sistem de task-uri; planificarea materiei de învățat; grupuri online de studiu, publice sau private, în care prietenii sau chiar elevii care nu se cunosc, dar au interese comune, se pot ajuta între ei; planuri și metode de învățare adaptate ritmului fiecărui utilizator; alte resurse de învățare (manuale, cărți, sistem de notițe, muzică pentru concentrare). Considerăm că participarea la acest concurs ar fi o experiență valoroasă, ce ne va permite să aducem informație de calitate și tinerilor din România. Din acest motiv, căutăm sponsori care să înțeleagă importanța investirii în generațiile viitoare și care să ne ajute să acoperim cel puțin o parte din costurile acestei călătorii. Menționăm că, în ultimul an, am obținut premiul III la un alt concurs de start-up-uri numit <Inițiativa în afaceri> și am organizat în orașul nostru evenimentul marca <Vreau să fiu Antreprenor – De la pasiune la business>”, au transmis elevele de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Echipa proiectului este formată din Cezara-Teona Zaharia, organizator eveniment Vreau să fiu Antreprenor – ”De la pasiune la business”, președinte al grupului de inițiativă Gutenberg Jugendverein Suceava, care a obținut premiul special al Societății de Geografie la Olimpiada Națională ”științele Pământului” 2022; Mălina Covaliu, organizator eveniment Vreau să fiu Antreprenor – ”De la pasiune la business”, președinte al Consiliului școlar al Elevilor CNPR și vicepreședinte al grupului de inițiativă Gutenberg Jugendverein Suceava; Sofia Grosu, organizator eveniment Vreau să fiu Antreprenor – ”De la pasiune la business”, președinte al Consiliului școlar al Elevilor CNPR și vicepreședinte al grupului de inițiativă Gutenberg Jugendverein Suceava.

Young Founders Summit este o platformă care își propune să reunească tinerii care își doresc să facă schimbări pentru a le oferi șansa la educație antreprenorială, mentorat, rețele și finanțare pentru a crea soluții inovatoare care să rezolve provocările de sustenabilitate, educație și inegalitate. Din 2018, a avut un impact asupra 1.600 de elevi și a creat o comunitate formată din 114 mentori experți. Peste 120 de echipe au fost alese pentru a fi îndrumate despre cum să-și transforme ideea într-un Startup.

Cei care doresc să afle mai multe despre proiectul celor trei eleve și ce presupune participarea lor la această competiție pot accesa link-urile către pagina lor de Instagram și site-ul de prezentare:

https://www.yourocket.co/…

https://instagram.com/you.rocket?igshidâYmMyMTA2M2Yâm%C4%83(O. NUȚU)

Vezi si

A fost semnat contractul pentru mansardarea Şcolii Gimnaziale nr.8, din cartierul George Enescu

Câștigătoarea licitației pentru proiectul în valoare de aproape șase milioane de lei este firma ConBucovina …