Tuesday , June 25 2024

Trei distincții la faza națională a olimpiadei TIC pentru un elev de la Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare”

Faza națională a olimpiadei Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) s-a desfășurat în perioada 23-26 mai, la Slobozia, iar un elev al Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a reușit performanța de a obține trei distincții – premiul al III-lea, medalia de aur și premiul special pentru punctaj.

Elevul plutonier Vladin Antonio Foca a reușit, astfel, pentru al doilea an consecutiv, să se remarce într-un domeniu care este în permanență în schimbare, unde dezvoltarea deprinderilor moderne de utilizator, cunoașterea modului de utilizare a unor medii informatice de lucru, elaborarea unor produse utilizabile care să dezvolte spiritul inventiv și creativitatea, sunt absolut necesare.
secretarasite

”La această olimpiadă nu există materie bine definită. Era digitală generează probleme noi și dinamice, acest tip de probleme regăsindu-se în cadrul subiectelor date, forțându-te să te adaptezi pe moment pentru rezolvarea acestora. Etapa națională a acestei olimpiade a reprezentat o adevărată provocare, dar și o experiență autentică care mi-a conturat noi orizonturi în domeniul IT, fiind definitorii pentru cariera militară pe care o voi alege”, a precizat Antonio Foca. (O. N.)

 

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …