Thursday , December 1 2022

Trei cumpărători de pet-uri şi borcane au furat din casa unor bătrâni din Suceviţa suma de 15.000 de lei

masina-politie

Trei indivizi de etnie romă au abordat o femeie din Suceviţa căreia i-au cerut să-i vândă pet-uri şi borcane. Aceasta le-a pus într-un sac mai multe obiecte de acest gen, iar când a primit o bancnotă de 200 de lei a scos dintr-o geantă 100 de lei pentru a da rest. „Precupeţii” au observat că în geanta femeii sunt mai mulţi bani, astfel că au profitat de neatenţia acesteia şi i-au furat 15.000 de lei din poşetă

Domnica I., de 62 ani, din comuna Suceviţa, a reclamat la poliţie faptul că persoane necunoscute, în jurul orei 10.00, i-au sustras suma de 15.000 de lei. În urma verificărilor efectuate de agenţi a rezultat că locuinţa reclamantei este situată în comuna Suceviţa, în zona Poiana Mărului, în vecinătatea DN 17 A. În jurul orei 10.00, Domnica I., fiind acasă împreună cu soţul Viorel I., au primit vizita a trei indivizi de etnie romă care s-au oferit să cumpere pet-uri şi borcane din sticlă. Femeia a acceptat oferta propusă, stabilind să primească suma de 100 de lei pentru un sac în care se aflau pet-uri şi borcane. Una din persoane i-a înmânat o bancnotă de 200 de lei Domnicăi I., solicitând acesteia sa îi dea rest, respectiv 100 de lei.
Partea vătămată, în prezenţa celor trei persoane necunoscute, a mers în casă, iar dintr-un dulap a scos o geantă în care avea suma de 15.000 de lei, a luat două bancnote de 50 de lei din sumă, lăsând geanta cu restul de bani şi bancnota de 200 de lei primită, pe pat în bucătărie. Revenind în curtea locuinţei, a lăsat uşile de acces deschise şi neasigurate. În curte, a restituit suma de 100 de lei uneia dintre persoane, după care a mers împreună cu soţul în spatele locuinţei, pentru a pune pet-urile în sac. În acest timp, cei trei „precupeţi”, profitând de neatenţia reclamantei şi a soţului acesteia, au furat din geantă suma de 14.900 de lei cât şi bancnota de 200 de lei părăsind curtea locuinţei în grabă.
După un timp, femeia a revenit în curte şi a observat că cele trei persoane au plecat, moment în care s-a deplasat în casă, ocazie cu care a constatat furtul sumei de bani. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului. Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la acest mod de operare a infractorilor care profită de disponibilitatea unor persoane de a cumpăra diverse bunuri de la comis-voiajori sau cu preţ de chilipir, în final căzând victime ale infracţiunilor de înşelăciune sau furt din locuinţă. (C.Z.)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …