Friday , February 3 2023

Trei cumătrii întrerupte de polițiști și peste 200 de amenzi date în week-end în cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Având în vedere situația epidemiologică actuală, polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.


Urmare a acestor activități au fost stopate mai multe evenimete private care se derulau cu încălcarea normelor legale, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor” și au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale. Doar duminică au fost verificate 147 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost verificate 719 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 80 de mijloace de transport. Polițiștii au aplicat 216 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 44.850 lei. Au fost desfășurate la nivelul județului peste 20 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate.
Astfel, sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, efectuând activități de patrulare și monitorizare polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea și desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Polițiștii au identificat în interiorul locației peste 60 de persoane, fiind încălcate dispozițiile legale și reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Evenimentul privat (un botez) a fost întrerupt de polițiști, iar persoanele au părăsit locația. Administratorul localului a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Tot sâmbătă, în jurul orei 21.30 în timpul executării serviciului de patrulare pe raza comunei Şcheia, polițiștii SPR 2 Şcheia s-au sesizat cu privire la desfășurarea unei cumătrii într-o locație situată pe str. Cascadei din Şcheia.
La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de poliție ale SPR 9 Şcheia, fiind sprijinite de către un echipaj al Poliției Locale Şcheia, un echipaj B.O.P. Suceava, un echipaj al poliției Locale Suceava și un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatându-se că un localnic de 31 ani, a amplasat pe strada Cascadei un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane fără a respecta normele de prevenire a răspândirii Covid 19.
Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea și să invite persoanele participante să părăsească locația, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliție, după care bărbatul de 31 de ani a fost sancționat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.
În seara aceleași zile, lucrătorii Secției de poliție Şcheia au fost sesizați despre faptul că pe str. Aramei este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând faptul că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane.
Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea și să invite persoanele participante să părăsească locația, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliție, după a fost sancționat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

secretarasite

Vezi si

UPDATE: Foto-replică amuzantă a Spitalului Județean. Găluște înecate în smântână, tochitură, pârjoale, multe afumături și prăjeli de porc – meniul bolnavilor de la Suceava

UPDATE: Vineri, după publicarea articolului, pentru clarificarea situației, Spitalul Județean Suceava a făcut publice imagini …