Friday , March 29 2024

Trei calificative ”Bine”, iar restul ”Foarte bine” pentru activitatea directorilor din anul școlar trecut

Doi directori și un director adjunct au obținut calificativul ”Bine” în urma evaluării activității manageriale desfășurată în anul școlar 2019-2020, drept urmare nu mai au voie să participe la concursul următor pentru ocuparea unei funcții de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar, după cum a informat IȘJ Suceava. Este vorba despre directorul principal și directorul adjunct de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie și directorul Școlii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc. Peste 200 de directori au obținut calificativul ”Foarte bine” din partea inspectorilor evaluatori.

Ioan Puiu, inspector general adjunct ISJ Suceava

Evaluarea activității manageriale a directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, desfășurată în anul școlar 2019-2020, s-a finalizat cu peste 200 de calificative ”Foarte bine” și doar trei calificative ”Bine”. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, directorul principal și directorul adjunct de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie și directorul Școlii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc sunt singurii care au primit calificativul ”Bine”.

Comisia de evaluare din cadrul IȘJ Suceava a acordat punctaje pentru activitatea managerială și un calificativ aferent fiecărui director în parte. Până la acordarea calificativului, managerii școlari au avut de parcurs mai multe etape, printre care autoevaluarea, evaluarea prin consultarea personalului didactic și nedidactic al școlii, organizația sindicală și autorităților locale. În funcție de acestea, fiecare director școlar primește puncte, care se cumulează, iar la finalul etapelor din cadrul evaluării anuale IȘJ Suceava acordă un calificativ și întocmește rapoarte de etapă pentru activitatea managerială, în care sunt trecute aspectele pozitive și negative constatate de-a lungul anului școlar de către inspectori. Astfel, cei care cumulează între 85-100 puncte primesc calificativul ”Foarte bine”, între 70-84 de puncte calificativul ”Bine”, 60-69,99 puncte echivalează cu calificativul ”Satisfăcător”, situație în care se impune reevaluarea la un interval de 3-6 luni, iar cei care obțin sub 60 puncte obțin calificativul ”Nesatisfăcător”, care presupune eliberarea din funcție a directorului.

”Au fost doar trei calificative <Bine>, iar restul, peste 200 de directori și directori adjuncți, au primit <Foarte bine> la evaluarea activității manageriale de pe anul școlar trecut. Toți trei – directorul prim și adjunctul de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie și directorul Școlii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc – au contestat rezultatele, dar le-am cerut să aducă documente care să justifice punctajele primite, ceea ce era imposibil, astfel că nu s-a schimbat nimic în urma contestațiilor. Ei nu mai au voie să participe la următorul concurs pentru ocuparea funcției de director, deoarece una dintre condiții este să ai calificativul <Foarte bine> în ultimii patru ani de activitate”, a explicat Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Suceava.

Potrivit metodologiei, evaluarea activității manageriale este realizată pentru fiecare director școlar care ocupă sau a ocupat o funcție de conducere pe o perioadă mai mare de 90 de zile. (Oana NUȚU)

Vezi si

SYMMETRICA investește 48 de milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavaje și dale de beton din Sud-Estul Europei

Noua unitate de producție va fi amplasată în apropiere de București și va fi inaugurată …