Tuesday , May 11 2021

Trei bărbați din Pătrăuți reținuți și peste 200 de metri cubi de lemn confiscat, în cadrul acțiunilor  desfășurate de polițiști săptămâna trecută pentru combaterea delictelor silvice

Săptămâna trecută, peste 200 de polițiști au fost angrenați în acțiuni de verificare și control atât în fondul forestier cât și pe drumurile publice, fiind totodată efectuate controale la peste 30 de societăți de debitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

Au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, valoarea amenzilor aplicate fiind de 95.000 lei. Au fost confiscați peste 200 metri cubi material lemnos în valoare de cca. 100.000 lei. De asemenea, au fost intensificate activitățile de cercetare penală față de persoanele care au săvârșit infracțiuni silvice, polițișiștii dispunând reținerea a trei bărbați pentru furt de material lemnos și încarcerarea în arestul IPJ Suceava.

Astfel în perioada 08 – 09.04.2021 au fost continuate cercetările în cauza din 30.03.2021 cu privire la furtul de material lemnos comis din platforma din cantonul Dragomirna UP.V, aparținând Ocolului Silvic Pătrăuți.

Reamintim că la 30 martie 2021, ora 21.25, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați de către pădurarul din cadrul O.S. Pătrăuți, despre faptul că a surprins mai multe persoane care sustrăgeau lemn din zona forestieră și dintru-un depozit de lemne.  S-a stabilit că trei bărbați de 30, 33 și 48 de ani, toți din comuna Pătrăuți au sustras material lemnos cu atelaje hipo. Împreună, cu lucrătorii silvici, polițiștii s-au deplasat prin pădure, ocazie cu care a fost identificat un atelaj hipo, gol, tractat de două cabaline, care au fost abandonați de autorii furtului. În urma investigațiilor efectuate și administrării probatoriului, pe 8 aprilie 2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de trei bărbați din comuna Pătrăuți, toți acuzați pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat” de material lemnos. În urma descinderilor din data de 08.04.202 la locuințele celor trei, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre suspecți, aceștia fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava. Al treilea bărbat nu a fost identificat inițial la domiciliu, sustrăgându-se cercetării penale. Având în vedere activitățile informative desfășurate, cel de-al treilea suspect a fost identificat în data de 09 aprilie 2021 de către lucrătorii din cadrul SPR 8 Adâncata. După audiere s-a dispus și reținerea sa pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

În paralel, în perioada 05 – 10.04.2021 au fost intensificate activitățile de verificare în trafic a transporturilor de material lemnos și au fost exploatate informații obținute de la polițiștii din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice cu privire la activități neconforme din sfera prelucrării materialului lemnos.

Polițiștii atrag atenția asupra respectării legislației în domeniul silvic, acțiuni și controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfășurate și în perioada următoare în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Vezi si

O femeie din Udești încearcă de aproape jumătate de an să aducă în țară trupurile neînsuflețite ale fiicei și nepoțelului ei

O mamă și fiul ei au fost găsiți fără suflare, în luna decembrie a anului …