Friday , April 19 2024

Trei asocieri de firme de construcții și proiectare din Suceava vor să modernizeze strada Dobrilă Eugen

Prima dată când Primăria Suceava ține o licitația pentru proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a străzii Dobrilă Eugen a fost un succes. Asta prin comparație cu alte lucrări pentru care a fost necesară organizarea a cel puțin două sau trei licitații; și nu doar ca să fie desemnat un câștigător, ci măcar să fie depusă o ofertă.

În ceea ce privește strada Dobrilă Eugen, situată în cartierul din Burdujeni sat – și despre care de aproape două decenii se vorbește că va fi asfaltată, promisiunile având o fecvență mai ridicată în anii electorali – primul pas care a fost licitația din 4 martie nu necesită a fi repetat. Iar asta pentru că nu doar o ofertă a fost depusă, ci trei. Din partea tot atâtor asocieri de firme sucevene, toate având de-a lungul timpului contracte cu Primăria Suceava fie pentru execuția unor lucrări, fie pentru prestarea unor servicii de proiectare.

Este vorba despre: – S.U.C.T. (Leader) cu asociat firma de proiectare TOPGEOSYS; FLORCONSTRUCT (Leader) cu asociat firma de proiectare DRU PO având drept subcontractant declarat societatea ARA ROAD; TEST PRIMA (Leader) având asociat societatea de proiectare AMCO PROJECT&DESIGN și subcontractant declarat firma IRIS VP.  Ce șanse sunt ca șansele să înceapă în acest an asfaltarea nu sunt din cele mai mari, dar probabilitatea ca proiectarea să înceapă, dacă nu chiar să fie finalizată în acest an sunt considerabil mai mari decât toate promisiunile care s-au făcut la un loc în ultimele două decenii.

Contractului care va fi încheiat după analiza celor trei oferte și deliberarea cu privire la câștigător – orizontul de timp prognozat de Primărie pentru semnarea contractului este la începutul lunii iulie a.c. – are o durată de 18 de luni, din care 6 luni proiectare și 12 luni execuția lucrărilor. Licitația a fost una pe care Primăria „a pus preț”, dovadă fiind criteriul de atribuire al contractului, anume „cel mai bun raport calitate – preț” din care doar 40% din punctaj va ține de componenta financiară. 21% din punctajul ofertei îl va constitui experiența managerului de contract, șefului de proiectare și inginerului de drumuri iar 39% va fi punctajul maxim pentru Garanția lucrării. Iar în privința acesteia din urmă, condiția este ca ofertanții să acorde o garanție de minim 36 luni și decurge de la data recepției la terminarea lucrărilor, pe ansamblu sau pe părți din lucrare distincte din punct de vedere fizic și funcțional, până la recepția finală. Dacă vor să obțină punctaj la licitație și să le crească șansele de a câștiga contractul vor trebui însă oferteze o perioadă de garanție de până la 72 de luni.

Valoarea estimată de Primărie a contractului pentru proiectare și execuție lucrări de modernizare pe strada Dobrilă Eugen este de 3.628.410,08 lei, fără TVA. (Dan PRICOPE)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …