Thursday , December 1 2022

Trecerile de pietoni nesemaforizate de pe artera principală a Sucevei vor fi luminate mai intens

Astfel de amenajări vor fi realizate pe străzile Calea Unirii, Ana Ipătescu, Ştefan cel Mare, bulevardul 1 Mai, precum și pe bulevardul George Enescu, la toate trecerile de pietoni nesemaforizate 

Primăria Suceava are în ve­dere instalarea unor sisteme de iluminat speciale pentru trece­rile de pietoni care nu sunt sema­­forizate de pe artera prin­­cipală a municipiului reșe­dință de județ. Anunțul a fost făcut, ieri, în conferința săptă­mânală de presă, de către primarul Ion Lungu. Conform calculelor prezentate de edil în conferința de presă, fiecare ins­talație electrică de acest gen va costa bugetul local 3.000 de lei pentru fiecare trecere de pietoni în parte. Astfel de amenajări vor fi realizate pe străzile Calea Unirii, Ana Ipătescu, Ştefan cel Mare, bulevardul 1 Mai, precum și pe bulevardul George Enescu, la toate trece­rile de pietoni nesemaforizate. Conform celor afirmate de Ion Lun­gu, sistemul de iluminat la trecerea de pietoni nesema­fo­rizată de lângă Palatul Justiției de pe bulevardul Ştefan cel Mare – principala arteră rutieră din municipiul Suceava – a fost montat miercuri seara.

Reamintim că, recent, s-a pro­cedat la semaforizarea trecerii de pietoni de la Catedrala de pe Mărășești, în dreptul blocului „Bebelușul”, aceasta fiind prima dintr-o serie de alte 22 de asemenea lucrări pe bulevardele principale, semafoarele urmând să fie acționate prin apăsare de bu­ton și sincronizate între ele pe principiul „undă verde”. (D.P.)

 

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …