Monday , October 3 2022

Transportatorii de lemn, verificați de polițiștii suceveni

Polițiștii au controlat 102 unități economice și au verificat 346 de vehicule. Au fost constatate opt infracțiuni și au fost date 126 de amenzi în valoare totală de 54.305 de lei. In cadrul acțiunii au fost confiscați 21,585 mc material lemnos, în valoare de 2.572 de lei  

lemne

În perioada 23 – 30 octombrie 2017, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au desfășurat zilnic acțiuni pe raza județului pri­­vind prevenirea și combate­rea activităților ilegale din do­meniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost executate 102 controale la unități economice și în fondul forestier și au fost ­ve­rificate 346 de mijloace de transport. Au fost constatate opt infracțiuni și au fost date 126 de amenzi în valoare totală de 54.305 de lei. În cadrul acțiunii au fost confiscați 21,585 mc material lemnos, în valoare de 2.572 de lei.

La data de 23 octombrie 2017, la ora 06.10, un echipaj mixt poliție – jandarmi a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Păltinoasa, camionul condus de un bărbat de 55 de ani, din orașul Gura Humorului, care transporta lemn și în care se afla ca pasager un bărbat de 57 de ani din aceeași localitate, proprietar al bunurilor transportate. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că individul de 55 de ani nu deține documente legale de proveniență și transport pentru lemn, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 6,16 mc deșeuri de esență rășinoase, tăiate la 4 metri lungime. Soferul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, lemnul, în valoare de 646 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului, iar camionul a fost indisponibilizat.

La data de 28 octombrie 2017, la ora 09.30, o patrulă din cadrul Secției 15 de Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, autovehiculul condus de un bărbat de 65 de ani din municipiul Vatra Dornei, care transporta lemn și care a declarat faptul că nu are documentele de proveniență, acestea fiind în posesia unui bărbat de 57 de ani din comuna Poiana Stampei, căruia îi aparține lemnul.

Verificând aplicația „Inspectorul Pădurii”, polițiștii au constatat faptul că nu există cod online generat în ultimele 72 de ore pentru numărul de înmatriculare al vehiculului verificat, motiv pentru care camionul cu lemn a fost dus la sediul depozitului silvic din comuna Poiana Stampei, pentru continuarea verificărilor.

Ulterior, la fața locului s-a prezentat bărbatul de 57 de ani care a prezentat avizul de însoțire secundar al lemnului, emis la data de 28 octombrie a.c., pentru transportul făcut de bărbatul de 65 de ani, respectiv cantitatea de 9,16 mc lemn de foc de esență fag. În urma verificării documentului, polițiștii au constatat faptul că CNP-ul nu aparține șoferului de 65 de ani, care a declarat faptul că nici semnătura de pe acesta nu este a sa, el nefiind de față la întocmirea avizului de însoțire a lemnului. Inventariind lemnul transportat, specialiștii silvici au stabilit faptul că bărbatul de 65 de ani transporta cantitatea de 3,12 mc lemn de foc de esență fag, și nu 9,16 mc conform documentelor, marfa fiind confiscată și predată în custodie organelor silvice. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”. (D.Z.)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …