Saturday , February 4 2023

Tranșa a patra a programului de ajutorare a persoanelor defavorizate a început

Ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete alimentare acordate din fonduri externe nerambursabile, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava, începând de vineri 25.03.2022 și până în data de 06.04.2022 se vor recepționa 60.922 pachete alimentare, conform tranșei IV a programului.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (definite conform legii), şi cele aflate în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. „Prin așezări informale ne referim la acele zone de locuințe dezvoltate, de obicei, la periferia localităților urbane sau rurale, în care locuitorii nu au drept de posesie asupra terenurilor și caselor lor”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. x 1kg.), mălai (4 buc. x 1kg.), paste făinoase (2buc. x 400g), ulei (4buc. x 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g). Astfel, după preluarea numărului de pachete alocat județului Suceava urmează ca acestea să fie distribuite către beneficiarii finali. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …