Saturday , May 18 2024

Tragedie fără margini în familia cu 14 copii, în care o mamă şi fiul ei au murit îmbrăţişaţi într-un accident pe E85

Familia Bojoreanu din Corocăieşti – Vereşti trece prin clipe teribile, după ce mama Ecaterina şi unul dintre cei 14 copii, Teofil, în vârstă de doar şapte ani, au murit duminică, într-un grav accident de circulaţie produs în judeţul Vrancea. In microbuzul implicat în accident erau cinci dintre membrii familiei, la volan aflându-se soţul femeii, Gheorghe Bojoreanu, de 54 de ani.  Tragedia este cu atât mai mare, cu cât Gheorghe Bojoreanu a trecut printr-o situaţie asemănătoare în urmă cu 21 de ani. Atunci, după ce o butelie a explodat, bărbatul şi-a pierdut prima soţie şi o fetiţa

 5 [800x600]


O tragedie de nedescris în cuvinte a avut loc în familia Bojoreanu din satul Corocăieşti, comuna Vereşti. Mama, Ecaterina în vârstă de 43 de ani şi fiul ei Teofil, de doar şapte ani, au murit unul în braţele celuilalt într-un teribil accident produs pe raza localităţii Pufeşti, judeţul Vrancea. Vestea că cei doi au decedat a afectat întreaga comunitate, de la mic la mare. Din spusele localnicilor se pare că Gheorghe Bojoreanu, de 54 de ani, împreună cu soţia sa Ecaterina şi fiii lor Ciprian, de şase ani, Teofil, de şapte ani şi Marius, de 14 ani, mergeau la o nuntă ce ar fi urmat să aibă loc în Bucureşti. Familia Bojoreanu este una numeroasă, cei doi soţi având de crescut împreună 14 copii. Gheorghe Bojoreanu a trecut printr-o traumă asemănătoare în urmă cu 21 de ani, când prima lui soţie şi o fetiţă au murit tot într-un tragic accident. Atunci o butelie a explotat, iar locuinţa lor a fost cuprinsă de flăcări. In urma deflagraţiei femeia şi una dintre fiice şi-au pierdut viaţa.
gospodarie familie bojorean veresti [800x600]
Ieri, în gospodăria familiei Bojorean, rudele şi vecinii făceau pregătirile necesare pentru priveghi şi parastas

Familia Bojoreanu nu a vrut să dea detalii cu privire la accidentul petrecut pe şoselele din Vrancea, în care cinci dintre membrii acesteia au fost implicaţi, durerea pierderii celor dragi fiind una vizibilă pe feţele lor. In momentul în care redactorii ziarului nostru discutau cu persoanele aflate în gospodăria familiei Bojoreanu, un camion încărcat cu mese şi bănci a ajuns, aceştia pregătindu-se de praznic. Ieri, pe la amiază, trupurile Ecaterinei şi al micuţului Teofil nu erau ajunse  la Corocăieşti, motivul fiind acela că medicii legişti nu au finalizat necropsiile celor doi.

Amintim că un grav accident de circulaţie a avut loc duminică, în jurul orei 12.35, în localitatea Pufeşti, din judeţul Vrancea. Trei maşini, respective un tir, o dubă şi un autoturism Seat, au fost implicate într-un groaznic accident de circulaţie pe E85, în urma căruia, două persoane, mamă şi fiu, şi-au pierdut viaţa, după ce duba în care erau s-a izbit violent de un tir. Alte patru persoane aflate în aceeaşi maşină au ajuns rănite la spital. Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit că o femeie aflată la volanul unui autoturism Seat a vrut să iasă de pe E85- DN 2 pentru a intra pe un drum lăturalnic, însă nu a semnalizat, astfel că a fost lovit din spate de dubiţa în care erau şase persoane, din care trei copii. In urma impactului, dubiţa a ajuns pe contrasens, unde a fost lovită de tir. La faţa locului au ajuns de urgenţă trei echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stins incendii, precum şi două ambulanţe din cadrul SAJ Vrancea.
Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenentul Cristina Duţă, a declarat că “în momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, au fost identificate şase persoane, aflate în autovehiculul înmatriculat în judeţul Suceava, două dintre acestea încarcerate pe scaunul din dreapta faţă. Din nefericire, ambele, o femeie în vârstă de 43 ani şi copilul ei, în vârstă de şapte ani, au suferit leziuni incompatibile cu viaţa şi au fost declarate decedate de medicul de pe ambulanţa SAJ. Pompierii militari au intervenit cu accesoriile din dotarea autospecialei pentru scoaterea trupurilor neînsufleţite dintre fiarele autovehiculului. Paramedicii au preluat un bărbat, în vârstă de 23 ani, politraumatizat, în stare de semi-conştienţă, pe care l-au transportat, după acordarea îngrijirilor medicale, la Camera de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Municipal Adjud. Alte trei persoane, dintre care un bărbat, în vârstă de 54 ani şi doi copii, unul de 6 iar celălalt de 14 ani, au fost transportaţi de ambulanţele SAJ la aceeaşi unitate spitalicească”.
Alte trei persoane erau în celelalte două autovehicule implicate în accidentul rutier. Din fericire, şoferul tir-ului înmatriculat în Polonia şi cele două femei din maşina cu numere de Vrancea nu au suferit leziuni care să le pună viaţa în pericol. Aceştia au primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă cum starea lor de sănătate nu era una gravă, au refuzat transportul la spital. Totodată, echipajul de pe autospeciala de lucru cu apă şi spumă a acţionat pentru spălarea carosabilului de resturile rezultate în urma coliziunii. Traficul rutier în zonă a fost blocat zeci de minute.
Verificările făcute de poliţiştii rutieri au arătat faptul că Gheorghe Bojorean ar fi circulat cu viteză. Comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea, a precizat că cercetările vor fi continuate în acest caz, pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul rutier. Acesta a declarat că „accidentul deosebit de grav s-a produs pe DN 2 – E85, la intersecţia cu drumul care duce spre localitatea Ciorani. Din primele verificări rezultă faptul că pe fondul neadaptării vitezei de deplasare şi a neatenţiei în conducere, conducătorul unei maşini înmatriculate în Suceava a acroşat un autoturism, apoi maşina de Suceava a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un tir. Din accident a dezultat decesul a două persoane şi rănirea altor patru. Facem în continuare cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …