Sunday , November 27 2022

Traficul rutier, dat peste cap de Black Friday

Zeci de suceveni au luat cu asalt de la prima oră magazinele de electrocasnice, de Black Friday, iar circulaţia a fost îngreunată, ieri, cel puţin pe porţiunea de la Inspectoratul Scolar până la Shopping City, nu atât de ninsoare, cât de miile de maşini din trafic ale celor care s-au înghesuit să ajungă la magazine, după reduceri

aglomeratie


Febra cumpărăturilor de Black Friday a încurcat traficul rutier în Suceava mai mult decât a putut să o încurce căderea precipitaţiilor. Sute, poate chiar mii de maşini s-au înghesuit pe strada principală a oraşului ca să ajungă în vechea zonă industrială Burdujeni, devenită de câţiva ani într-o zonă preponderent comercială a Sucevei.
Zeci de suceveni s-au înghesuit, vineri, încă de la prima oră la magazinele de electrocasnice pentru a beneficia de ofertele de Black Friday, cumpărând de la smartphone-uri până la frigidere sau aspiratoare. Pe lângă doritorii de produse electrocasnice, foarte mulţi s-au dus să vadă şi ofertele altor magazine. Cei care nu s-au grăbit de la prima oră să ajungă la Iulius Mall şi la Shopping City au avut de pierdut, îndeosebi pe la amiază, zeci de minute poate chiar şi o oră în trafic ca să poată ajunge din centrul oraşului în staţia Orizont din cartierul Burdujeni şi nu le-a fost uşot nici celor care circulau de la Orizont spre zona cenrtală. Cel mai greu s-a circulat, totuşi, pe sensul de coborâre din centrul Sucevei, îndeosebi de pe la staţia de la Inspectoratul Scolar la staţia de peste drum de Shopping City. In intervalul 12 – 14, s-a circulat foarte greu, cel puţin jumătate de oră din Burdujeni spre centrul oraşului, iar din centru până la mall cei mai puţin norocoşi au parcurs distanţa cam într-o oră.
Nici la alte intervale de timp nu a fost circulaţia foarte relaxată, însă deja pe la ora 15 – 16 traficul nu era chiar atât de greu. Totuşi, un drum de la Dedeman până la magazinul Bucovina putea dura între 30 şi 40 de minute.
Cei mai bucuroşi de această situaţie au fost responsabili ai magazinelor de electronice şi electrocasnice din Suceava care au reduceri de Black Friday au apreciat că fluxul de clienţi este mare, iar dacă se va menţine pe parcursul zilei va fi cu circa 30 la sută mai mare faţă de anul trecut.
„La deschiderea magazinului, la ora 6.00, erau aproape o sută de clienţi care aşteptau să intre”, a spus un responsabil al unuia dintre magazine. Deocamdată, reprezentanţii magazinelor nu au putut preciza dacă valoarea vânzărilor este mai mare decât anul trecut, dar speră că va exista o creştere, reducerile şi ofertele făcute fiind atractive.
Totodată, aceştia au arătat că nu pot evalua impactul Black Friday din acest an pentru că se fac multe vânzări şi direct de pe site-urile magazinelor, dar şi pentru că perioada promoţională durează mai multe zile. Clienţii cumpără în special smartphone-uri, tablete şi televizoare, dar şi electrocasnice.
Un client chiar a împrumutat de la un hypermarket din apropiere un coş de cumpărături pe care l-a umplut cu espresoare de cafea pe care le-a cumpărat. El a spus că are nevoie de cele şase aparate de cafea pentru afacerea sa şi că a aşteptat promoţiile Black Friday pentru a le cumpăra fiindcă a făcut o economie consistentă.
Responsabilii magazinelor de electro-nice şi electrocasnice se aşteaptă la un aflux mare de clienţi în cursul după amiezii când vor veni cei care erau dimineaţa la serviciu şi sunt interesaţi de achiziţionarea de electrocasnice, dar şi tinerii care vor ieşi de la şcoală şi doresc să cumpere telefoane sau tablete la preţuri reduse. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …

One comment

  1. Inseamna ca sucevenii au bani. Se mai pot deschide in municipiul Suceava inca 10 mall-uri si hypermarket-uri. :))