Wednesday , June 19 2024

Trafic normal, fără timpi mari de așteptare, în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus

Marți, 3 ianuarie 2023,  în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus, traficul pentru autoturisme şi automarfare se desfăşoară în condiţii de normalitate, fără a se înregistra timpi de aşteptare, a comunicat Poliția de Frontieră.

În perioada 24 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, prin cele două puncte de trecere a frontierei din  județul Suceava au trecut aproximativ 58.000 de persoane cu peste 19.000 de mijloace de transport, din care 6.500 au fost automarfare. Din numărul total de persoane, 44.000 au fost cetățeni ucraineni.

În perioada respectivă, polițiștii de frontieră suceveni au constatat în punctele de trecere a frontierei mai multe infracțiuni – conducere fără permis, conducere a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat,  uz de fals, tăinuire.

Polițiștii de frontieră au acționat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, la nivelul județului Suceava, zilnic, peste 500 de polițiști de frontieră au desfășurat activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

”Menționăm faptul că acolo unde situația a impus-o, a fost suplimentat numărul de lucrători pe arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, totodată fiind luate măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În continuare recomandăm, consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, unde sunt afișați timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. (O.S.)

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …