Friday , October 7 2022

Tradiţia mitei în familia Drăgoi de la Poliţia Rutieră

politist [800x600]

Zilele trecute poliţistul Gheorghiţă Drăgoi a fost reţinut pentru că a primit mită 100 de lei de la un şofer. Si fratele lui Gheorghiţă, Ovidiu Drăgoi a fost condamnat, în luna septembrie a anului 2012, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a primit mită 300 de lei de la un şofer care a trecut pe culoarea roşie a semaforului
 
Poliţiştii din familia Drăgoi au tradiţie în luarea de mită. După ce Gheorghiţă Drăgoi a fost reţinut zilele trecute, iar mai apoi eliberat, pentru că a primit mită 100 de lei de la un şofer, fratele acestuia Ovidiu Drăgoi a fost condamnat de Tribunalul Suceava, în septembrie 2012, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare tot pentru luare de mită. Amintim că în luna mai 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a poliţistului Ovidiu Drăgoi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Fapta pentru care Drăgoi a fost judecat, s-a produs pe data de 20 februarie 2012, atunci când a primit suma de 300 de lei de la un şofer ce trecuse pe culoarea roşie a semaforului. Potrivit probelor administrate la dosar, pe parcursul urmăririi penale, la data de 11 februarie 2012, cu ocazia constatării unei fapte de natură contravenţională săvârşită de şoferul unei maşini care a pătruns într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, inculpatul, în calitate de agent la Poliţia munici-piului Suceava, nu a respectat procedura de investigare. Astfel, poliţistul Drăgoi a făcut presiuni asupra şoferului, în scopul obţinerii pentru sine a unui folos material. Astfel, a acceptat de la acesta, în data de 20 februarie 2012, suma de 300 de lei pentru că nu l-a amendat. Acesta nu este însă singurul moment în care Drăgoi a avut pro-bleme cu legea. In urma cu  patru ani de zile, Ovidiu Drăgoi a mai fost implicat într-un scandal. In luna mai 2010, în timp ce era într-un bar din municipiul Suceava, în apropiere de Piaţa Mare, s-a luat la bătaie cu un bărbat de 55 de ani. Altercaţia s-a declanşat pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 55 de ani suferind mai multe leziuni în urma loviturilor aplicate de Drăgoi. Victima a fost internată atunci la Spitalul Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, fiind diagnosticată cu traumatism cranian, facial şi escoriaţii în zona feţei. De asemenea, prin 2006, Ovidiu Drăgoi a fost prins de colegii săi, în timp ce conducea maşina sub influenţa băuturilor alcoolice. Somat să sufle în aparatul etilotest, poliţistul a refuzat, pentru fapta sa fiind sancţionat doar cu o amendă.
Gheorghiţă Drăgoi a fost reţinut 24 de ore pentru că a primit mită 100 de lei
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au reţinut zilele trecute pe Gheorghiţă Drăgoi, de 40 de ani, agent de poliţie în cadrul Compartimentului Rutier al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi abuz în serviciu, însă l-au lăsat în libertate după doar 24 de ore de detenţie în Arestul IPJ Suceava.
Anchetatorii au reţinut că, în data de 14 septembrie 2014, agenţii de poliţie Gheorghiţă Drăgoi şi colegul său de echipaj, Gabriel Negură, erau în autoturismul dotat cu aparat radar, ocazie cu care, în jurul orei 13.11, l-au depistat pe Sorin N., în timp ce conducea un autovehicul având viteza de 82 km/h, cu 32 km/h peste viteza maximă legală, ocazie cu care, în prezenţa colegului de echipaj, agentul de poliţie Gheorghiţă Drăgoi a primit suma de 100 de lei de la şofer. In aceste condiţii, poliţistul Gabriel Negură a întocmit procesul verbal de constatare a contravenţiei, aplincându-i lui Sorin N. doar un avertisment şi 4 puncte penalizare, în condiţiile în care contravenţia săvârşită se pedepseşte, conform legii, cu 6 – 8 puncte amendă (540 – 720 de lei) sau avertisment şi 4 puncte penalizare, iar practica generalizată la nivelul poliţiei rutiere este de a da amenzi pentru astfel de contravenţii.
In data de 15 septembrie 2014, agentul de poliţie Gheorghiţă Drăgoi împreună cu colegul său Gabriel Negură, în timp ce erau în autoturismul dotat cu aparat radat, în jurul orei 08.26, l-au depistat pe A.S., care conducea un autoturism marca Audi A4 şi care a făcut o depăşire într-o zonă prevăzută cu marcaj longitudinal continuu, ocazie cu care şoferul l-a determinat pe Gheorghiţă Drăgoi să-şi încalce atribuţiile de serviciu referitoare la constatarea contravenţiilor rutiere. Astfel, poliţistul nu a constatat şi sancţionat contravenţia comisă de acesta şi nu a întocmit proces verbal de contravenţie, obţinând în acest fel foloase necuvenite pentru şofer, care a evitat plata amenzii contravenţionale prevăzute de lege (4 – 5 puncte amendă, respectiv, 360 – 460 de lei) şi aplicarea sancţiunii complementare a suspendării permisului de conducere pentru 30 de zile. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …

2 comments

  1. astia-s “meseriasi” vechi in luare de mita . Pe Multi iau taxat , doar nu asta o fi inceputul. .Ce suspendare ? la puscarie cu banditii astia.

  2. Nicio surpriza, se stie ca politistii romani primesc si cer mita.